Αγάπη είναι εκείνο που πίστεψες, πως μπορεί να γεννηθεί από το «τίποτα». @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveatealoveisallweneed.png

 

 

▷ Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Ώσπου τέλος ένιωσα -κι ας πα να με ‘λέγαν τρελό- ότι από ένα τίποτα γίνεται ο παράδεισος. Έτσι το έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης, έτσι κι εγώ το παραθέτω, αυτούσιο. Δεν έχει υπάρξει φράση πιο πλούσια και περιεκτικότερη σε νόημα και συναίσθημα από αυτήν. Αναλύω μια μια τις λέξεις της, προσπαθώντας να εκφράσω το νόημα της ανθρώπινης φύσης και κατ’ επέκταση ύπαρξης. Η αναζήτηση μου για πρώτη φορά είναι εύκολη υπόθεση.

Το τίποτα του καθενός είναι υποκειμενικό, ο παράδεισος το ίδιο. Μπορώ να μιλήσω όμως για την κοινή γραμμή και των δύο. Η κινητήριος δύναμη της σκέψης και της πράξης πηγάζει από την αγάπη. Ο υποκειμενικός παράδεισος του καθενός συνδέεται άρρηκτα με την αγάπη και το πάθος σε αξίες και ιδανικά. Το τίποτα από την άλλη, είναι η αρχή του κάθε αγώνα μας προς το στόχο. Η αρχή είναι το ήμισυ του πάντως άλλωστε.

Ερχόμαστε εν κατακλείδι στο ύστατο συμπέρασμα. Ο παράδεισος είναι η κατάκτηση της αγάπης. Για πρώτη φορά αυτό το συναίσθημα αποκτά ύλη, μπορούμε να το πλάσουμε στα χέρια μας και να το δαμάσουμε. Δεν έχει υπάρξει πιο μαγική στιγμή από εκείνη της συνειδητοποίησης πως ότι σου αφαιρέθηκε ως οντότητα από παιδί, ξαναγύρνα σε εσένα στο μέγιστο βαθμό. Αυτό είναι αγάπη.

Εκείνο που πίστεψες πως μπορεί να γεννηθεί από το «τίποτα». Κλείνοντας, δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα λάμπεις από αγάπη για πάντα. Εκείνο που μπορώ να πω με σιγουριά όμως είναι, ότι απόψε τα αστέρια κι εσύ βρίσκεστε σε συμφωνία για κάτι ουτοπικά φωτεινό.

 

Μαρία-Δήμητρα

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s