Κάρμα ή απλές συμπτώσεις; @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateakarma.png

 

 

▷ Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

«Τη μοίρα μας την ορίζουμε εμείς οι ίδιοι», σκέφτομαι ξανά και ξανά. Πόσο αλήθεια είναι άραγε αυτό; Μήπως εμείς είμαστε απλά οι μαριονέτες που κάποια ανώτερη δύναμη μας χειρίζετε και μας δίνει κίνηση και ώθηση στο να κάνουμε αυτά που ονειρευόμαστε πραγματικότητα;

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, λέω εγώ. Πες με κλισέ, πες με και αφελή. Ο λόγος άγνωστος, μέχρι να έρθει και να δέσει η κάθε σου πράξη, με τα αποτελέσματα αυτής να αρχίζουν να φαίνονται ένα-ένα. Άλλωστε ποτέ δεν έρχεται αυτό που περιμένεις, μα πάντοτε δια μαγείας κατακτάς αυτό που αποφεύγεις. Λες και επίτηδες η μοίρα, σε παρακολουθεί από κοντά, και ψάχνει εκείνη τη μικρή στιγμή που τα παρατάς, που απελπίζεσαι, που κάνεις ένα βήμα πίσω. Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή επιλέγει να στα δώσει όλα πάλι πίσω, απλόχερα.

Άλλωστε το σύμπαν ξέρει, η αλήθεια βρίσκεται καλά κρυμμένη κάπου εκεί πάνω, κι ο καιρός, οι στιγμές, ποτέ δεν είναι αβάσιμες, ποτέ δεν αποδεικνύονται τυχαίες. Ό, τι κι αν με πόθο επιζητάς, μα ποτέ του δεν έρχεται, υπάρχει κάποιος λόγος που αργεί, υπάρχει μια αιτία που μένει πίσω, στάσιμο. Κατά βάθος η ζωή, χαίρεται και εκτιμά, τη στιγμή ακριβώς εκείνη που σε εκπλήσσει, σε κάνει να χαμογελάς, σε ανταμοίβει για τον κόπο και την αναμονή.

Όλη η θετική ενέργεια και η παρακίνηση που απλόχερα δίνεις στους γύρω σου, αναπάντεχα σου επιστρέφει πίσω. Είναι το κάρμα λοιπόν αυτό, που σου επιστρέφει καταστάσεις και συμπεριφορές; Ή είναι απλά συμπτώσεις; Ποτέ δεν ξέρεις κι ίσως ποτέ και να μη μάθεις. Αυτό που μένει να κάνεις, είναι να ελπίζεις. Να ελπίζεις πάντοτε για το καλύτερο, να προσπαθείς γι’ αυτό. Άλλωστε κανείς δεν παρέλειψε έναν ακόμη λόγο να κάνει τους ανθρώπους γύρω του να χαμογελούν; Έστω και με τη σκέψη πως κάτι θα λάβεις πίσω, θυσιάζεις κάτι άλλο, χάνοντας το.

Πίστευε στους ανθρώπους, όσο εκείνοι πιστεύουν σε εσένα. Μην απελπίζεσαι και μην απογοητεύεσαι από τις πράξεις τους. Πάντοτε θα υπάρχει εκείνος ο ένας, που θα έρθει να προστεθεί στη λίστα σου, για καλό ή για κακό. Θα έρθει να πάρει όσα άφησε ο προηγούμενος και να αφήσει νέα, καινούρια δεδομένα. Αν κι εσύ, κάπου κάποτε έφυγες αφήνοντας το καλύτερο δυνατό σου πίσω, τότε σίγουρα θα έρθει κι η δική σου η στιγμή, που τα καλά θα μοιάζουν αμέτρητα μπροστά σε εκείνα τα άσχημα που έζησες.

 

Ιωάννα

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s