Οι αναμνήσεις μας, κρατούν τις στιγμές ζωντανές. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateamemories.png

 

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Αυτή τη φορά δεν έχω προλόγους να σου γράψω, ώρες ώρες είναι κι αυτοί περιττοί όταν η καρδιά σου έχει την ανάγκη να φωνάξει. Θα μπω στο ψητό κατευθείαν με έναν γρίφο. «Τι είναι αυτό που άλλοτε σε θυμώνει κι άλλοτε σε στεναχωρεί; Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να κλείσεις επιτόπου τα μάτια σου και να τηλεμεταφερθείς άμεσα;» Η απάντηση είναι οι αναμνήσεις. Περίεργο πράγμα αν σκεφτείς πως κάθε δευτερόλεπτο που περνά ανήκει σε αυτές.

Όσα ζήσαμε, όσα αισθανθήκαμε, όσοι δρόμοι περπατήσαμε, όσα τραγούδια ακούσαμε, όσες ανατολές και δύσεις ηλίου κι αν είδαμε, και άλλα τόσα πολλά ακόμη, φυλακισμένα σε κάποιο κομμάτι του εγκεφάλου μας περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να ξεβράσουν μέσα από αυτό, να σε λούσουν με όποιο συναίσθημα εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλο την νοσταλγία. Νοσταλγία.. Πάντα με θυμάμαι να νοσταλγώ. Κι η έκφραση στο πρόσωπό μου να με κάνει να μοιάζω λίγο χαμένος, σαν να μεταφέρομαι από την μία μαύρη τρύπα στην άλλη, ώσπου να πατήσουν ξανά στην γη οι σκέψεις μου και να συνεχίσω τον δρόμο μου.

Πως μπορεί ένας δρόμος, ένα παγκάκι, ένα πλέον ερημωμένο πάρκο να σε κάνει να θέλεις να γυρίσεις εκεί στις παιδικές φωνές, στα παιχνίδια με τους φίλους, και σε ό,τι είναι σχετικό με την παιδική σου ηλικία. άλλο ένα ερώτημα που με διχάζει είναι το τι θα επέλεγα αν είχα την δυνατότητα να γυρίσω πίσω ζώντας όλα αυτά ξανά από την αρχή. Όντας ρεαλιστής θα επέλεγα καλύτερα να βρεθώ στις ίδιες σκηνές απλώς ως θεατής.

Είναι καλό το να μην μετανιώνεις που πέρασαν τα χρόνια, παιδί μπορεί να νιώθει ακόμη η ψυχή σου. Έμαθες, έπαθες, γνώρισες, ερωτεύτηκες και απογοητεύτηκες. Είναι στο χέρι σου το μεγαλύτερο ποσοστό των αναμνήσεων που θα φτιάξεις στο μέλλον, να είναι αυτές που καθώς θα τις θυμάσαι θα γαληνεύουν την ψυχή σου..»

 

Δημήτρης

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s