Οι άνθρωποι ποτέ δεν σιωπούν. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateasilence.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Σε μια εποχή που όλοι μιλάνε, που όλοι έχουν κάτι να πουν, κάποιοι προτιμούν να σιωπήσουν. Σιωπούν όντως; Το στόμα τους κλειστό. Τα μάτια τους ανέκφραστα. Τι να σκέφτονται άραγε και πόσα από αυτά που σκέφτονται εν τέλει ξεστομίζουν; Μάλλον τίποτα θα πεις χωρίς να το πολυσκεφτείς, μένοντας μόνο στο κομμάτι που βλέπεις.

Ένιωσες ποτέ την οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου; Αν όχι, τότε εύχομαι να μην γίνει ποτέ. Αν ναι, τότε ξέρεις ότι η επιφάνεια σε ξεγελάει σε τέτοιους ανθρώπους. Οι άνθρωποι ποτέ δεν σιωπούν. Ακούν και παρατηρούν τα πάντα. Θα μιλήσουν όταν θα είναι σίγουροι και όταν δεν θα αντέχουν άλλο την εσωτερική τους πίεση. Φοβάμαι τέτοια ξεσπάσματα γιατί κάθε λέξη τους είναι μετρημένη και σωστά ζυγιασμένη για την περίσταση. Μπορεί να σου χρεώσουν πράγματα που δεν είχες παρατηρήσει καν ότι έκανες και να σε επιβραβεύσουν για άλλα που δεν θυμάσαι πια.

Οι άνθρωποι ποτέ δεν σιωπούν. Κοίτα μέσα στα μάτια τους, να δεις την αλήθεια τους. Ξέρεις… όπως εκείνη την μέρα που ρώτησες έναν φίλο σου αν είναι καλά και τα μάτια του βούρκωσαν όταν σε επιβεβαίωναν ότι όλα είναι εντάξει. Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να μιλάνε μέσα από τις πράξεις τους. Βαριούνται τα μεγάλα λόγια. Πιστεύουν πως δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Γι’ αυτό αφήνουν τα αποτελέσματα των πράξεών τους να κάνουν όλη τη δουλειά. Ο καθένας ας τα μεταφράσει όπως θέλει. Ήσυχοι άνθρωποι με το πιο ανήσυχο μυαλό. Μην περιμένεις να ακούσεις πολλά γιατί οι σκέψεις με τα λόγια τους είναι αντιστρόφως ανάλογα και ναι, αυτή είναι η μαγεία τους .

Για μένα κάποιοι άνθρωποι δεν σώπασαν ακόμα και όταν έφυγαν για πάντα. Τα λόγια τους είναι βαθιά μέσα στη συνείδηση μου. Βγαίνουν στην επιφάνεια όταν χρειάζεται. Που και που τους ονειρεύομαι. Μου μιλάνε και εκεί. Παρακαλάω για λίγη παραπάνω κουβέντα αλλά ξέρεις πως είναι. Μάταια αναζητάς εξηγήσεις στα λόγια σιωπηλών ανθρώπων. Τις έχεις πάρει προ πολλού αλλά δεν τις παρατήρησες. Ψάξε μέσα τους και γύρω σου. Και να θυμάσαι… «Οι άνθρωποι δεν είναι μονάχα αυτό που λένε κυρίως είναι αυτό που δεν λένε. Γι’ αυτό να μην φοβάσαι την παύση. Μην την φοβάσαι. Ούτε τη σιωπή».

 

Βίκυ

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s