Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει και το μέλλον. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateafuture.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

( Τζωρτζ  Όργουελ )


Πολλές φορές μια μυρωδιά, ένα τραγούδι μια φράση από ένα κάποτε αγαπημένο βιβλίο είναι αρκετή για να σε ταξιδέψει σε ένα παρελθόν που δεν ξέρεις αν έχεις τη δύναμη να συναντήσεις. Εκείνο το παρελθόν που όσο και αν προσπαθείς να θάψεις μέσα σου βαθιά, πάντα υπάρχουν στιγμές μικρών αναλαμπών, στιγμές μικρής ανάστασης.

Όσο και αν θυμώνεις με τον εαυτό σου μην κάνεις το λάθος να διαγράψεις παντοτινά το παρελθόν και τους τομείς στους οποίους αυτό σε επηρέασε. Κάθε αύριο γεννιέται εξαιτίας κάποιου χθες και όχι ανεξάρτητα, αυτόνομα, αυθύπαρκτα. Κάθε άνθρωπος που συνάντησες είχε μια επήρεια επάνω σου, όπως κάθε γουλιά αλκοόλ που επέλεξες να πιεις.  Έτσι ακριβώς και ο άνθρωπος του χθες, έχει στο σήμερα σου την επήρεια που επέλεξες να έχει. Και αν καμιά φορά αυτή υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο, θυμήσου πως δεν φταίει το μπουκάλι που περιείχε το ποτό, για τη δική σου μέθη, αλλά η επιλογή σου να αφεθείς ολοκληρωτικά στην εφήμερη ζάλη του.

Όταν θυμάσαι τους ανθρώπους σου –γιατί δικοί σου θα είναι όσα χρόνια και αν περάσουν- φρόντισε να χαμογελάς και να μην προσάπτεις «κατηγορώ» σε κανέναν. Φρόντισε να αφήσεις σε όσους έφυγαν μια γλυκιά σκέψη, μια γλυκιά ανάμνηση. Να ενδιαφέρεσαι για το πριν, τους ανθρώπους του, να νοιάζεσαι. Να νοιάζεσαι για το αν ο άλλος είναι καλά, ευτυχισμένος, υγιής ακόμη και αν επέλεξε να είναι κάπου αλλού. Μην παγιδεύεσαι σε μικρότητες της στιγμής και διώξε από δίπλα σου κάθε εγωισμό και μίσος. Κάθε ανάγκη εκδίκησης ή λύτρωσης.

Προσοχή, δεν μίλησε κανείς για διαρκή επαναφορά των ανθρώπων του χθες στο σήμερα, αυτή είναι μια παγίδα στην οποία πολλές φορές θα πέσεις. Σου εύχομαι να βρεις την δύναμη να σηκωθείς αλλά και να απεγκλωβιστείς απ’ την γλυκιά φυλακή του γνώριμου. Κάθε μέρα που περνά ο κάθε ένας από εμάς αλλάζει, επαναπροσδιορίζεται, βελτιώνεται ή και εκφυλίζεται ορισμένες φορές. Πως μπορεί λοιπόν  να κουμπώσει σε ένα εντελώς διαφορετικό παρόν ένα εξίσου διαφορετικό παρελθόν; Σπάνια οι άνθρωποι μεταβαλλόμαστε παράλληλα.

Σκέψου επίσης πως συχνά τείνουμε να εξιδανικεύουμε ό,τι χάνουμε. Μην αυταπατάσαι λοιπόν και μην προσπαθείς να σε πείσεις πως μόνο οι πρώην παρέες, πρώην φίλοι και πρώην σχέσεις ήταν εκείνες που σε έκαναν ευτυχισμένο. Αν πραγματικά σε συμπλήρωναν θα ήταν νυν, παρόν, εδώ κοντά σου. Ευχήσου λοιπόν να είναι καλά και να παραμείνουν μακριά σου, ελευθερώνοντας σε απ’ τα δεσμά ενός ουτοπικά διαμορφωμένου χθες. Αξίζεις ένα ρεαλιστικά υπέροχο σήμερα, και ένα ονειρικά μοναδικό αύριο. Θα καταφέρεις να τα έχεις μόνο αν συμφιλιωθείς με το χθες και αποδεχθείς πως οι άνθρωποι των αναμνήσεων δεν έχουν πια χώρο στο παρόν σου.

 

Έμμα

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s