Η συνταγή για να…αρέσεις. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateacrazy.png

 

«Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν». Με αυτό μεγάλωσα, το έκανα κτήμα μου και πορεύτηκα μέχρι σήμερα.  Το αρέσειν εστί τέχνην, έρχομαι να προσθέσω εγώ. Που χρόνια ολόκληρα παιδευόμουν στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του μυαλού μου να καταλάβω ποια είναι εκείνη η μυστική συνταγή της επιτυχίας του να αρέσεις. Το πώς «πουλάς» εν τέλει τον εαυτό σου στους άλλους.

Τι ψυχική δύναμη απαιτεί η προσαρμογή κάθε φορά στις διαφορετικές ανάγκες που προέκυπταν από τα θέλω του καθενός . Το πόσες θυσίες έκανες, χωρίς καν να συνειδητοποιήσεις την αλλοτρίωση του εγώ σου. Όταν πια συγκεντρώνονταν όλα εκείνα που δεν τόλμησες να πεις ποτέ, ξεχύνονταν σαν χείμαρρος από τα χείλη σου, οδηγώντας στο αναπόφευκτο τέλος. Το συμπέρασμα είναι ένα : δεχόμαστε την ποιότητα καθώς και την ποσότητα της αγάπης που πιστεύουμε πως αξίζουμε.

Το «να αρέσεις» είναι τέχνη φυσικά, που εξασκείς από νεαρή ηλικία. Πρωταρχικός και παντοτινός αποδέκτης της αγάπης σου, είναι ο εαυτός σου. Να μιλάς για εσένα με θαυμασμό. Οι πράξεις σου να καθρεφτίζουν την ψυχή σου. Τα μάτια σου να βλέπουν διορατικά τον κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου. Στις επιτυχίες σου θα σε αγαπούν, στις αποτυχίες σου θα σε αγαπώ να λες. Αυτή είναι η δική μου συνταγή «του αρέσειν» ,δοκιμασμένη χρόνια με ποσοστό επιτυχίας 100%.

Και όταν  θα λάμπεις από την εσωτερική σου ενέργεια, τότε θα έρθει εκείνο το άτομο ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι που λέγεται ζωή και θα δώσει νέες διαστάσεις στη μέχρι τώρα μαγεία της.

 

Μαρία-Δήμητρα

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s