Η μουσική πάει με όλα. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateamusic.png

 

 

▷ Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Από όλες τις έντονες στιγμές της ζωής μας και τις περίεργες φάσεις μας, έναν κοινό παρονομαστή έχουμε : τη μουσική. Εάν ανατρέξετε στο χρόνο και αναπολήσετε για λίγο στιγμές, ανθρώπους, γεγονότα και μέρη, θα συνειδητοποιήσετε πως για όλα αυτά ξεχωριστά υπάρχει κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας και ένα τραγούδι, μια μελωδία που ο εγκέφαλος μας και η μνήμη μας τα έχει συνδέσει με τα παραπάνω. Όπως ακριβώς και με τις μυρωδιές.

Όταν λοιπόν μετά από καιρό ακούσεις κάποιο τραγούδι που εσύ είχες ξεχάσει όμως το υποσυνείδητό σου είχε φροντίσει να το διατηρήσει τότε σε κατακλύζουν αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα, τα ίδια με εκείνα που είχες νιώσει τότε, όταν πρώτο άκουσες το εν λόγω κομμάτι. Θα μπορούσες να το πεις και de javu συναισθημάτων. Όπως και να χει τέτοια κομμάτια θα υπάρχουν για όλους μας και καλό θα ήταν να κάνουμε ένα playlist από τέτοια για τις περίεργες ώρες. Όχι μόνον ευχάριστα φυσικά. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος για να βιώνει όλων των ειδών τα συναισθήματα, ναι, η ψυχή μας είναι πλασμένη και για να πονά, τα μάτια και για να δακρύζουν.

Τα κομμάτια αυτά λοιπόν δεν έχουν να κάνουν με το τι ακούς εσύ. Σε επιλέγουν αυτά, δεν τα επιλέγεις εσύ. Τι κι αν ακούς μόνο ένα είδος και κανένα άλλο; Τέτοια κομμάτια εξαιρούνται από τέτοιους διαχωρισμούς. Θα τα ακούς μια ζωή και μια ζωή θα ανατριχιάζεις ακούγοντας τα.

Θα προτιμήσω λοιπόν να κλείσω το κείμενο μου εδώ, γιατί αρκετά με εμένα, η μουσική είναι τόσο προσωπική πια υπόθεση που δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο. Είναι στο χέρι σου πια το τι θα νιώσεις, προτιμώ αυτή τη στιγμή να σταματήσεις να διαβάζεις και να σκεφτείς ποια είναι τα δικά σου τέτοια κομμάτια, άκουσε τα, νιώσε τα.

 

Νικολέττα

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s