Για εσένα, παιδικέ μου φίλε. @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateakids.png

 

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Ο κόσμος μου καταστράφηκε ένα χαλαρό απόγευμα την στιγμή που ο ήλιος αποφάσισε να παίξει κρυφτό πίσω από το βουνό που μικρή συνήθιζα να μαζεύω λουλούδια με τον πατέρα μου. Κάστρα φτιαγμένα από σύννεφα μετατράπηκαν σε αστερόσκονη καθώς οι ελπίδες χάνονταν στον ουρανό. Χάρτινα όνειρα χάθηκαν στις φλόγες την ώρα που εγώ, σιωπηλή παρατηρούσα τι έχω κάνει κι αυτός από την άλλη πλευρά μου έδειχνε επιδεικτικά τον αναπτήρα που έκανε στάχτη τον κόπο χρόνων. Στο στραβό χαμόγελο του μπορούσα ακόμα να διακρίνω εκείνο το μικρό παιδί που συνήθιζε να μου κάνει παρέα μετά το σχολείο.

Μόνο εγώ μπορούσα ακόμα να δω εκείνον τον νεαρό που ήταν πάντα εκεί για εμένα. Που όσο φρικτά πράγματα κι αν έκανα μου υπενθύμιζε πόσο διαφορετική και ξεχωριστή είμαι. Κι αυτός έκανε εύθραυστα όνειρα -όχι χάρτινα σαν τα δικά μου- αλλά φτιαγμένα από κάποιο κρύσταλλο άγνωστο από τον κόσμο. Μέχρι που απρόσεκτα άφησε τις φιλοδοξίες του να πέσουν ώσπου ακούμπησαν νωχελικά το πάτωμα. Τα θραύσματα από το κρυστάλλινο ποτήρι κι οι σκέψεις που χόρευαν έναν έντονο χορό, με έκοψαν.

Ήξερα πως ακροβατούσαμε επικίνδυνα εμείς οι δύο. Εκείνος ακολουθούσε πιστά τα βήματα από ένα φλογερό ταγκό ενώ εγώ μάθαινα ακόμα να περπατώ. Το τεντωμένο σχοινί μας άντεχε. Και θα συνέχιζε να ασκεί την τάση του αλλά αυτό το ταγκό από την φύση του ήταν χορός για δυο, του οποίου τα βήματα δεν ήξερα κι ούτε θα μάθω να χορεύω. Τα όρια της αγάπης και του πάθους ήταν λεπτά γι’αυτόν ενώ για εμένα φάνταζαν πελώρια.

Παραδόξως, δε με πόνεσε ποτέ η κήρυξη ενός πολέμου που δεν ήθελα να λάβω μέρος. Έτσουζε η άγνοια. Αν και ήξερε πως δεν ήμουν χορογράφος περίμενε φορώντας την παγερή του έκφραση να αποκρυπτογραφήσω τις τολμηρές φιγούρες του. Κινήσεις που ήθελε αυτή τη φορά να μου διδάξει βήμα βήμα να ακολουθώ.

 

Μαρία Α.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s