Τι θα γινόταν..αν; @haveatea.gr

imageedit_13_8591509830

 

haveateawhatif.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Έχεις σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω;; Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή σου αν μπορούσες να αλλάξεις κάποια γεγονότα; Έχεις σκεφτεί τι θα γινόταν εάν τα όχι σου άλλαζαν σε ναι; Έχεις σκεφτεί ποιους θα είχες γύρω σου αν άλλαζες τις επιλογές σου; Έχεις σκεφτεί εάν άλλαζες τις αποφάσεις του τότε, πως θα ήταν το τώρα; Μπορείς να καθίσεις και να δημιουργήσεις άπειρα σενάρια με την εξέλιξη της ζωής σου αλλάζοντας κάθε φορά μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας.

Αν, για παράδειγμα, δεν άφηνες τον εφηβικό σου έρωτα, θα ήσουν μαζί του; Ή αν διάβαζες περισσότερο ή λιγότερο στις Πανελλήνιες. Aν δεν γινόταν η διάγνωση μιας ασθένειας. Ή ο χαμός ενός αγαπημένου σου ανθρώπου. Αν δεν σταματούσες να μιλάς με την γειτόνισσα. Ή αν δεν παντρευόσουν. Ή αν δεν κρατούσες αυτό το μωρό. Αν επέλεγες τον Κώστα από τον Δημήτρη. Ή αν δεν τσακωνόσουν με μία φίλη. Αν δεν έφευγες για σπουδές. Ή αν αυτό το αυτοκίνητο που φρέναρε απότομα δεν σταματούσε τελικά.

Ή….Ή…Ή.. Μπορείς να δημιουργήσεις πολλές διαφορετικές συνέχειες στο ίδιο πρώτο επεισόδιο. Το θέμα είναι αν μπορούσες να δεις όλα αυτά τα επεισόδια, θα το έκανες;; Και αν το έκανες ποιο θα ήταν το αγαπημένο σου; – Γιατί ξέρεις ότι ακόμη και αν μπορούσες να αλλάξεις επεισόδιο δεν θα ήταν μια όμορφη κωμωδία, αλλά ένα πολύ καλά σκηνοθετημένο δράμα. Γιατί αυτή είναι η ζωή, ένα όμορφο δράμα. – Εκεί που εγώ καταλήγω είναι ότι ακόμη και αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι από την ζωή σου, κάτι που ίσως δεν θα ήθελες να θυμάσαι, κάτι που σε πονάει, κάτι που σε κάνει ευάλωτο, δεν θα το έκανες.

Μπορεί να λες ότι αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο θα, θα, θα… Αλλά η ζωή είναι ο χάρτης σου. Αγαπάς τον δικό σου χάρτη πάνω στον οποίο βαδίζεις, γύρω από μικρά χώρια, πόλεις, ποτάμια και βουνά. Δεν θα τον άλλαζες, δεν θα εμπιστευόσουν άλλο χάρτη, Και αυτό ,για μένα ,είναι η μαγεία της σχέσης της ζωής και του χρόνου. Ο χρόνος είναι εδώ για να σου δείχνει ότι ακόμη και αν μπορούσες να τον νικήσεις, δεν θα το έκανες.

 

Χριστίνα

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s