Μη τη φοβάσαι τη μοναξιά. @haveatea.gr

logotelikoaspro.png

 

 

haveatealoneliness.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Υπάρχουν στιγμές που η μοναξιά επιθυμείς να είναι ο μοναδικός σου φίλος. Είναι μια φάση της ζωής μας, στην οποία η μοναξιά λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο με την αξία της. Φίλη σου ή εχθρός σου. Άλλοτε την αποζητάς και άλλοτε την αποφεύγεις. Μερικοί την επιδιώκουν και άλλοι προσπαθούν να την αποφύγουν. Μερικοί την φοβούνται και άλλοι την απολαμβάνουν. Κάποιες φορές υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής. Υπάρχουν οι άνθρωποι που αρέσκονται σε αυτή με την επιλογή τους ή από συνήθεια και υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν να συμβιβαστούν μαζί της.

Αλλά, όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι μοναξιά. Εσύ και ο εαυτός σου. Σε όλους χρειάζεται λίγος χρόνος με τον εαυτό τους, μια ευκαιρία να τον ανακαλύψεις. Έχει πολλές πτυχές , μα πάνω από όλα πρέπει να τον αγαπάς όπως κι αν είναι. Όσο εύκολο και αν ακούγεται, η αγάπη προς εσένα είναι η πιο δύσκολη. Να μάθει τι θέλεις, τι ζητάς από τους ανθρώπους και τις ανθρώπινες σχέσεις σου, να συμφιλιωθείς με τον κόσμο σου και με τον κόσμο γύρω σου. Ο εαυτός σου θα είναι εκεί, πάντα. Θα σου προσφέρει «γνώσεις» για σένα.

Συνήθως σαν μοναξιά χαρακτηρίζουμε την περίοδο μετά από έναν χωρισμό, φανερά απογοητευμένος ρίχνεις «κατάρες» σε εκείνη την άτιμη τη μοναξιά που σε κυνηγά. Άλλα ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει. Μερικοί τρομάζουν στην ιδέα της μοναξιάς. Σε ένα άδειο σπίτι, μια άδεια ψυχή, ένας άδειος άνθρωπος. Είναι «τρομακτικό».

Μα να σου πω κάτι; Αν δεν την βιώσεις πώς θα ξέρεις αν σου αρέσει, αν την προτιμάς, αν την χρειάζεσαι, αν την φοβάσαι ή όχι. Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που τρομάζουν μόνο στην ιδέα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την αποφύγουν. Όλοι όμως τη χρειαζόμαστε. Μη τη φοβάσαι, πλησίασε την. Δοκίμασε την.

 

Λυδία Π.

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s