Μου ‘πες νωρίς αντίο, μπαμπά. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateadaddysgirl.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Πάνε πολλά χρόνια από το τελευταίο και επίπονο «αντίο» μας, την τελευταία σου αγκαλιά -που συγκριτικά με τις άλλες ήταν η πιο σφικτή- και το τελευταίο ζεστό φιλί που εξέλαβα. Πέρασαν 6 έτη από την τελευταία φορά που τα δυο σου καστανά, χαρακτηριστικά μάτια κοίταξαν στην ψυχή μου. Πέρασε καιρός απ’τον τελευταίο μας «καβγά», τότε με «μάλωσες» έχοντας πολλές τύψεις, γνωρίζοντας όμως ότι το κάνεις για το δικό μου καλό. Χαραγμένη είναι ακόμα η υπόσχεση σου ότι δε θα φύγεις ποτέ, ότι η παρουσία σου θα ταυτίζεται με κάθε πνευματική μου ανάγκη και θα επιλύεις κάθε ζήτημα που με απασχολεί.

Ξέροντας λοιπόν πως είσαι εδώ – με έναν τρόπο μεταφυσικό και ακατανόητο – γράφω για ‘σένα ένα γράμμα σχετικά σύντομο, αφού όσα θέλω να σου πω είναι πολλά, και ίσως γίνω αφόρητη. Μου λείπει αφάνταστα, μα νιώθω κοντά μου την ευχάριστη παρουσία σου. Μου λείπουν όσα κάναμε μαζί και νοσταλγώ τα ανεκπλήρωτα μας όνειρα. Με έχουν στιγματίσει οι συμβουλές σου και οι φορές που με απέτρεψες απ’το να χάσω τον αληθινό μου εαυτό. Ανακαλώ στη μνήμη μου τις στιγμές που προσποιήθηκες ότι σου αρέσουν οι ζωγραφιές μου προκειμένου να μη με πληγώσεις, να μη στεναχωρήσεις τη μονάκριβη σου κόρη.

Χαραγμένες οι όμορφες κουβέντες που ανταλλάξαμε σε συνδυασμό με δεκάδες αγκαλίτσες. Σκεπτόμενη τις όμορφες αναμνήσεις που μου χάρισες, σου υπενθυμίζω πως στην καρδιά μου έχεις κατακτήσει την πρώτη θέση. Ζεις στις σκέψεις μου και στον εσωτερικό μου κόσμο. Ακούω τη φωνή σου και την καθιστώ οδηγό της καθημερινότητας μου. Όταν με διατρέχει το συναίσθημα του φόβου, κλείνω τα μάτια μου και αισθάνομαι να μου ψιθυρίζεις με σιγουριά πως όλα θα περάσουν, πως θα βγω νικήτρια σε μια ακόμη ψυχική διαμάχη. Υπόσχεσαι πως θα έρθουν καινούριες μέρες και θα φέρουν κάτι καλύτερο.

Ύστερα, ανοίγω τα μάτια μου και νιώθω πιο δυνατή από ποτέ. Είμαι έτοιμη να προσπεράσω κάθε πιθανό εμπόδιο. Έτοιμη να κυνηγήσω την ημέρα που ξημερώνει, και να επενδύσω σ’αυτήν. Είμαι έτοιμη να τους δείξω ποια πραγματικά είμαι, ποιος ο ρόλος μου και οι κανόνες που δεν πρέπει να παραβιάσουν. Νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου – ή μάλλον, είμαι σίγουρη.

 

Αθηνά

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s