Έρωτας ψεύτης. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateapainfultrue.png

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Η στασιμότητα του «εμείς». Η μη παραγωγικότητα του «μαζί». Αυτή η κατάσταση του ψυχικού θανάτου της συμβίωσης μέσα στη σχέση. Τα πράγματα δεν βελτιώνονται και δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής. Και σήμα κατατεθέν : όταν από την πληρότητα του εαυτού σου ως δώρο στον άλλον, ξαφνικά γίνεται μείζον θέμα μέχρι και η ποσότητα του χρόνου που θα αφιερώσεις μαζί του. Η ποιότητα δε, έχει εξαφανιστεί σε προηγούμενο στάδιο. Μα δεν είμαστε ένα. Και πότε ήμασταν άλλωστε; Ο καθένας και ο εαυτός του. Φράση σκληρή κι όμως αυθεντική.

Ο έρωτας διαστρεβλώνει την όραση και διαρκεί όσο ένας καλοβρασμένος ελληνικός καφές. Φουσκώνει και φουντώνει, μεθάμε με το άρωμα του και στο τέλος καταναλώνεται με μια μόνο ρουφηξιά, γρήγορα, με την ψευδαίσθηση ότι θα πάρουμε τη μέγιστη απόλαυση. Βιώνουμε σε ταχύτητα φωτός την αίσθηση του έρωτα και αυτομάτως τον αποδυναμώνουμε. Στο τέλος, στο φλιτζάνι του καφέ, μένουν τα κατακάθια και ένα γιατί. Με ποιον τρόπο από φρέσκος και μυρωδάτος, ξαφνικά έγινε ανομοιόμορφος, χωρίς να μπορούμε πια να τον αναγνωρίσουμε. Τι έγινε λάθος; Που φταίξαμε; Και γιατί δεν θυμίζει πια την αρχική του φύση;

Ίσως σε αυτό το σημείο να πρέπει να ενστερνιστούμε τον τρόπο ζωής του φοίνικα. Ο φοίνικας είναι ένα μυθολογικό πουλί που ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του. Μέσα λοιπόν από τις στάχτες και τις ατυχίες μας, αναδιαμορφωνόμαστε και όλα ξαναρχίζουν πιο δυνατά, πιο ζωντανά, και πάνω από όλα με περισσότερη ανθρωπιά. Ο έρωτας εν τέλει μπορεί να εξελιχθεί και σε αγάπη, ας μη γελιόμαστε. Αυτό δεν είναι ευρέως διαδεδομένο γιατί συνήθως σβήνει κι η αγάπη σπανίως ανθίζει. Ας τσουγκρίσουμε λοιπόν αυτή τη φορά τα ποτήρια της ευτυχίας μας με σωστούς ανθρώπους και ας μεθύσουμε με το ποτό του έρωτα με εξέλιξη την αγάπη.

 

Μαρία-Δήμητρα

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s