Για τους λάτρεις της βροχής. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatearain.png

 

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Να βρέξει επιτέλους να χαθούμε στον ήχο της βροχής. Στην δροσιά της να κυλιθούμε και να ζεσταθούμε αγκαλιά. Να βρέξει και να βροντήξει επιτέλους να φοβηθούν οι αμφιβολίες και οι φόβοι μας, να φύγουν για μέρη μακρινά και να μας αφήσουν μόνους. Να αφήσουν χώρο στην φαντασία και στην ξεγνοιασιά να μεγαλώσουν και με το νερό της βροχής να δυναμώσουν, να ψηλώσουν και να μην φοβηθούν τίποτα από εδώ και πέρα.

Ας βρέξει να ξεπλυθούν οι τύψεις των χαμένων ευκαιριών που ξέραμε πως έπρεπε να αδράξουμε και των επιπόλαιων πράξεων που ξέραμε πως δεν έπρεπε να πράξουμε. Να καθαρίσουμε επιτέλους από το παρελθόν που θέλουμε να ξεχάσουμε, το παρελθόν που μόνο η βροχή ξέρει να ξεπλένει από πάνω μας. Δεν θέλω να σε βλέπω να ανησυχείς. Πέρασαν αυτές οι μέρες. Τώρα όπου να ‘ναι θα βρέξει κι εσένα σου αρέσει η βροχή. Να βλέπεις; Πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες, τα σύννεφα μαζεύονται σαν να ‘ναι γιορτή. Και πόσο θέλω να είναι κάθε μέρα σαν τη σημερινή, κάθε μέρα να είναι γιορτή.

Με τις σταγόνες να κυλάν στο πρόσωπό σου επιτέλους σε βλέπω πάλι καθαρά, μετά από τόσο καιρό, σε βλέπω πάλι. Μου δίνεις το χέρι σου για να χορέψουμε τον χορό που ξεχάσαμε πως ξέραμε. Σαν να μην πέρασε μια μέρα κινούμαστε με μια άνεση και ενέργεια που δεν πίστευα πως είχαμε ακόμα. Δυνάμωσε τώρα η βροχή και έγινε σωστή μπόρα. Ωραία. Ταιριάζει περισσότερο σε εμάς. Είναι τόσο ωραίος ο γκρίζος ουρανός. Πιο μυστήριος από τον γαλανό, πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Με τόσες σκιές και τόσα χρώματα κρυμμένα μέσα του, πώς γίνεται να μην σου αρέσει; Πώς γίνεται να μην σου αρέσει η βροχή; Πώς γίνεται να μην αρέσει σε κάποιον η βροχή όταν την έχει ζήσει μαζί σου; Δεν θέλω να ανησυχείς για τίποτα, θέλω να ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι βροχερή. Και όσο αντέξουμε, θέλω να κρατιόμαστε και να χορεύουμε μαζί, αγκαλιασμένοι από την βροχή.

 

Μαρία Ν.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s