Φωτογράφισε τις στιγμές σου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateaphotographer.png

 

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Θα μπορούσε η ζωή μας να είναι μια έκθεση φωτογραφιών. Κάθε μέρα μας, από μια φωτογραφία ή και παραπάνω. Τα αισθήματα μας θα αποτυπώνονταν στα χρώματα που θα αποφασίζαμε πως θα είχαν οι φωτογραφίες μας. Ζωντανά και εκθαμβωτικά για την χαρά και την ευτυχία, σκούρα για τις λύπες.

Κάθε λήψη μια διαφορετική εμπειρία. Θα τοποθετούσες στη μέση, αυτή με την καλύτερη σου φίλη, εκείνο το Αυγουστιάτικο βράδυ στην παραλία. Δίπλα της θα υπήρχε η πρώτη- πρώτη φωτογραφία με τον καλύτερο σου φίλο. Κάθε μέρα θα πρόσθετες και μια ακόμα, μέχρι να γεμίσεις έναν ολόκληρο τοίχο, τον τοίχο της ζωής σου. Καμία φορά αν τις παρατηρούσες, θα άκουγες  τα γέλια που θα αντηχούσαν από κάποιες, την ιδία στιγμή που τα δάκρυα από κάποιες άλλες θα έσταζαν στο πάτωμα.

Θα ήσουν εσύ πάνω σε έναν…τοίχο. Παραδίπλα ίσως να υπήρχαν άλλες εκθέσεις. Κάποιες φωτογραφίες μπορεί και να έδειχναν το ίδιο τοπίο, απλά από διαφορετική οπτική γωνιά. Γιατί ο καθένας μας αντιμετωπίζει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Εσύ, θα είχες φωτογραφήσει έναν ουρανό, την ώρα του ηλιοβασιλέματος ένα απόγευμα της άνοιξης, ενώ κάποιος άλλο θα είχε εστιάσει σε κάποια κτήρια που τον έκρυβαν. Ίδια στιγμή μα διαφορετική ματιά, διαφορετικά αισθήματα και άλλος τρόπος σκέψης. Θα υπήρχαν όμως και αυτές οι φωτογραφίες, που θα ήσουν μουτρωμένη, ή αυτές που τα μάτια σου θα ήταν κόκκινα. Θα τις καρφίτσωνες στις άκρες, έτσι ώστε να μην τις αντικρίζεις. Κάποιος άλλος ίσως να τις τοποθετούσε δίπλα από αυτές που θα χαμογελούσε, για να θυμίζει στον εαυτό του πως η ζωή δεν είναι μονάχα οι χαρούμενες στιγμές.

Όλη η μας η ζωή μια έκθεση φωτογραφιών, φαντάσου το. Εσύ ο φωτογράφος , υπεύθυνος για το τι θα φωτογραφίσεις και πως. Ουσιαστικά, αυτή είναι και η ζωή μας. Ένας φανταστικός τοίχος γεμάτος από φωτογραφίες. Εσύ αποφασίζεις  ποιες θα καρφιτσώσεις και σε ποιο σημείο. Όλα είναι στα χέρια σου, εσύ κρατάς την φωτογραφική, εάν την κρατήσει κάποιος άλλος τότε δεν είναι δίκη σου αυτή η έκθεση και κατά συνέπεια ούτε η ζωή.

Δίκη μας η ζωή και πρώτα από όλα πρέπει εμείς να είμαστε υπεύθυνοι για αυτή. Πρώτα από όλα πρέπει εμείς να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με τις φωτογραφίες μας. Εάν λοιπόν μέχρι τώρα τοποθετούσες τις δικές σου φωτογραφίες άτσαλα πάνω στον τοίχο σου, πάρε λίγο χρόνο και ταξινόμησε τες όπως θα ήθελες να τις σκέφτεσαι. Εάν άλλος σου άρπαξε την φωτογραφική από τα χέρια, και αποφάσιζε για το πώς θα φαίνεσαι στις φωτογραφίες, διεκδίκησε την πίσω.

Πάρε την ζωή στα χέρια σου και ζήσε την στο έπακρο. Είναι τόσο γρήγορο αυτό το όνειρο, που σε λίγο θα τελειώσει, και δεν αξίζει να ζήσεις κάτι που ποτέ δεν ήταν δικό σου. Βγάλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς, αλλά να είναι δικές σου. Γίνε ο φωτογράφος και όχι το μοντέλο.

 

Νάσια Ν.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s