Τα αστέρια μένουν μόνα, ώσπου να βρουν το ταίρι τους. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateastars.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

«Κοίτα». Το βλέμμα του είναι στραμμένο ψηλά και με ένα ελαφρύ νεύμα ωθεί να γυρίσω κι εγώ το δικό μου. Ένα αστέρι σκίζει τον μπλάβο ουρανό αφήνοντας πίσω του μια στενή λωρίδα από κάποια ασημένια σκόνη. Με το ελεύθερο χέρι του με ακουμπάει ελαφρά στον ώμο ενώ το άλλο κρατάει ένα άδειο ποτήρι που πριν ήταν γεμάτο με κρασί. Αναριγώ.

Με τον δείκτη του κατεβαίνει απαλά έως την βάση της σπονδυλικής μου στήλης. Φυσούσε ελαφριά εκείνη την νύχτα, τόσο ώστε τα μαλλιά μου να μπαίνουν μπροστά στο πρόσωπο μου. Παίρνει το χέρι του, το οποίο μέχρι τώρα ο δείκτης σχημάτιζε αστεράκια σε όλο το μήκος της πλάτης μου, και μαζεύει πίσω από το αυτί μου μια τούφα. Το στραβό χαμόγελο του με κάνει να ανατριχιάζω για άλλη μια φορά.»Τα αστέρια αντικατοπτρίζουν την ψυχή μας. Μέσα στο σκοτάδι μας βλέπουμε χρώματα. Μένουμε αγκιστρωμένοι σε καταστάσεις ενώ ξέρουμε ότι είναι άδικος κόπος», είπε.

«Κι όμως μετά από τόσα χρόνια, χιλιάδες, εκατομμύρια, μένουν ακόμα εδώ…», αποκρίθηκα με την φωνή μου να πάει να σπάσει. Τα γκρίζα μάτια του- θα ορκιζόμουν ότι μπορούσα να διακρίνω μερικές μπλε σταγόνες στην κόρη τους- γυάλιζαν.»Ίσως επειδή αγαπάμε τόσο πολύ κάποιον που να αξίζει τον κόπο. Ίσως κάποτε να μείνει μόνο ένα αστέρι στο ουρανό. Να συνεχίσει να φέγγει με την ελπίδα ότι μια μέρα, αν επιμείνει, θα συναντηθεί πάλι με κάποιο άλλο αστέρι.» . Πολύ…θλιβερή σκέψη.

Πράγματι είναι ωραίο να μοιράζεσαι με κάποιον τις ίδιες ανησυχίες. Μέχρι τώρα καθόμουν μόνη μου κι ατένιζα τον έναστρο ουρανό. Εμπιστευόμουν απόλυτα κάτι άγνωστο πολλά μίλια μακριά από εμένα. Ταξίδευα μόνη μου σε μια απέραντη θάλασσα ώσπου τελικά ναυάγησα σε ένα νησί. Αυτό που δεν είπε κάνεις σε αυτή την ιστορία είναι ότι εκεί δεν με οδήγησε η πούλια και ο Αυγερινός αλλά μία ιδέα φωτός που έρεε αίμα στις ακτίνες του.

 

Μαρία Α.

 

 

 

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα αστέρια μένουν μόνα, ώσπου να βρουν το ταίρι τους. @haveatea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s