Χτίζεις το αύριο, αρκεί να αφήσεις στην άκρη το χθες. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateanotime.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί ποτέ το πως λειτουργεί ο χρόνος στις ζωές μας. Πάντα από μικρή σκεφτόμουν ότι ο χρόνος είναι ένα μικρό ρολόι αντίστροφης μέτρησης  που γυρνάει αργά και θα σταματήσει στο τέλος  της  ζωής σου. Απλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί να ξέρεις ότι υπάρχει αυτό το όριο και γιατί να σε νοιάζει  που υπάρχει.

Μεγαλώνοντας άρχισα να βλέπω τον χρόνο διαφορετικά. Άρχισε να γίνεται όλο και πιο χρήσιμος ο χρόνος στη ζωή μου, να αποκτά άλλη δύναμη και άλλη αξία. Άρχισε να μου γίνεται σημαντικός. Δεν ήθελα και δεν θέλω να βλέπω τον χρόνο να περνά και εγώ να μένω άπραγη μέχρι ο δείκτης να προχωρήσει δύο-τρεις θέσεις  μπροστά. Ο χρόνος είναι  μια πρόκληση. Ξέρεις ότι έχεις κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να πραγματοποιήσεις κάτι. Και τότε είναι που όλες σου οι αισθήσεις ενεργοποιούνται.  Γίνεσαι αγρίμι και κυνηγάς το θήραμα σου, εξολοθρεύεις εχθρούς και γίνεσαι ο ίδιος σου ο βασιλιάς.

Γιατί αν το καλοσκεφτείς , η ζωή σε σχέση με τον χρόνο και τα όνειρα σου είναι μία ζούγκλα. Εσύ αποφασίζεις αν θα γίνεις το λιοντάρι ή όχι. Σκέψου πως και το λιοντάρι σκέφτεται ή τώρα ή ποτέ για να κυνηγήσει το θήραμα του αλλά πάντα το τώρα υπερτερεί. Έτσι κι εσύ. Πάντα να προσπαθείς  στο τώρα. Όπως λέει και ο λαός «ποτέ μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα», και έχει δίκιο. Σκέψου πως αν έλεγες  τώρα θα το κάνω θα μπορούσες να γνωρίζεις  τι θα γινόταν, χωρίς να σε πνίγουν σκέψεις , να σε βαραίνουν τα αν και να σε κρατούν συνεχώς πίσω.

Έτσι κι αλλιώς ξέρεις πως δύο είναι τα σενάρια στο να τολμήσεις για κάτι. Είτε θα το προσπαθήσεις  εκείνη τη στιγμή κι θα κερδίσεις  αυτό που θέλεις, γεμίζοντας  την φαρέτρα σου  με όμορφες στιγμές, αναμνήσεις,  καλούς ανθρώπους και δύναμη να ανέβεις  ένα ακόμη σκαλί  προς το δικό σου πλάνο ζωής. Είτε θα το προσπαθήσεις εκείνη τη στιγμή και θα συμβεί το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Μα εγώ  δεν θα το θεωρήσω αποτυχία, αλλά ένα μάθημα. Κάτι που γεμίζει τις συναισθηματικές σου μπαταρίες, σε κάνει πιο ισχυρό απέναντι στα αρνητικά σου συναισθήματα και έτοιμο να αντέξεις  τα άσχημα και δύσκολα που υπάρχουν στη ζωή, γιατί  όλοι  ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή αλλά ευτυχισμένες στιγμές.

Αυτό που εγώ θέλω να σου πω μέσα σε αυτές τις σειρές  με σκόρπιες λέξεις και ασάφειες είναι ότι ο χρόνος είναι σημαντικός στη ζωή σου. Θεώρησε τον όμως ασήμαντο και λειτούργησε στο τώρα. Όπλισε τον εαυτό σου με θάρρος και επιμονή και άσε το αύριο στην άκρη. Να θυμάσαι ότι με βάση το τώρα σου, χτίζεις το αύριο σου, αρκεί να αφήσεις στην άκρη το χθες σου.

 

Χριστίνα

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s