Το πολύ και το λίγο. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateaenough.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Για αυτό το λίγο που κρατάει το «εμείς». Για αυτό το λίγο που το «εμείς» γίνεται «ένα». Για εκείνες τις στιγμές σιωπής που δεν είχες τίποτα να πεις γιατί ένιωσες ότι μπορεί να υπάρξει απόλυτη ευτυχία, από το «ένα» που φτιάχνουν δύο σώματα αγκαλιά. Εκεί στη σιωπή που όλα γίνονται ένα…τα σώματα, οι αναπνοές, τα θέλω και όλα αυτά που οι ψυχές μας φωνάζουν μαζί. Ή μάλλον δεν φωνάζουν, ουρλιάζουν.

Ουρλιάζουν τόσο που σε κάνουν να φοβάσαι πως αυτή η στιγμή είναι αυτό που περίμενες, αυτό που πάντα ζήταγες. Αυτή η στιγμή σιωπής σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ίσως στα χέρια σου έχεις αγκαλιά αυτό που έψαχνες, το άλλο μισό σώμα και μυαλό που θα σε συμπληρώσει ή θα σε καταστρέψει… και μετά ο φόβος, ο φόβος μήπως ό,τι νιώθουμε είναι «πολύ». Το «πολύ» του ενός για τον άλλο, αυτό το «πολύ» που μόνο κακό μπορεί να μας κάνει αν δεν το ελέγξουμε, αυτό το «πολύ» που σε έκανε να δειλιάσεις, αυτό το «πολύ» που έκανε τα πάντα να γίνονται δύσκολα όπως έλεγες.

Αυτό το «πολύ»…το «πολύ» μας τελικά δεν σου άξιζε μωρό μου…μείνε εκεί λοιπόν, αθόρυβα, στο «λίγο». Στο «λίγο» των στιγμών, αυτών που φεύγουν χωρίς να αφήνουν καμία ανάμνηση. Αυτές άλλωστε σου άρεσαν πάντα. Τίποτα δεν μένει στατικό. Το «πολύ» του ενός για τον άλλο μας τελειώνει σιγά σιγά όταν ο ένας από τους δύο δειλιάζει, φοβάται ή νομίζει πως ξέρει ποιο είναι το καλό και των δύο.

Πώς μπορείς όμως να ξέρεις αν ο άλλος θέλει να μοιράζεται τη σιωπή του για πάντα μαζί σου; Για πόσο να σε περιμένει να γίνει μέσα σου αυτό το «δύσκολο» εύκολο; Πόσο γρήγορα η σιωπή μας αλλάζει νόημα και αντί για ευτυχία γίνεται πάγος που μπαίνει ανάμεσα μας και καθώς λιώνει, λιώνει σιγά σιγά και το «πολύ» μας; Εκείνο το πολύ μας…Άραγε εσύ το θυμάσαι ακόμα;

 

Μαρία-Δήμητρα

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s