Πάσχα με την οικογένεια. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateafamily.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Πολλοί από εμάς στη σκέψη και μόνο ότι θα περάσουμε την ημέρα του Πάσχα με συγγενείς που βλέπουμε μια φορά το χρόνο, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα απόγνωσης. Σκεφτόμαστε όλα αυτά τα-όχι και τόσο ενθαρρυντικά- σχόλια που δεχόμαστε σαν ασταμάτητο χείμαρρο και δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε με αποτέλεσμα να χαλάει η διάθεση μας. Θες λίγο που είναι μέρες διακοπών και είσαι πιο χαλαρός, θες το «χάσμα γενεών» που μας τσακίζει, το σίγουρο είναι πως αν ο στόχος τους είναι να μας σπάσουν τα νεύρα, τότε στόχος επετεύχθη.

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Και το καλύτερο βρίσκεται στο χέρι σου.  Ως ενήλικας λοιπόν, δεν είσαι πια υποχρεωμένος να ανέχεσαι και να ακούς κάθε σχόλιο που σε αφορά και σε θίγει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις και να κάνεις μια σύντομη συζήτηση. Έτσι, το συγγενικό πρόσωπο θα καταλάβει ότι έχεις μεγαλώσει, παίρνεις πια εσύ αποφάσεις για τη ζωή σου και δεν μπορεί πια να λέει ό,τι θέλει γιατί είσαι έτοιμος να απαντήσεις και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Επίσης, μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση αυτή με χιούμορ. Έτσι, θα δώσεις την απάντηση σου, αλλά ταυτόχρονα το κλίμα στο οικογενειακό τραπέζι θα χαλαρώσει και η διάθεση από τα γέλια θα ανέβει. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν την μαγική, κατ’ εμέ, ικανότητα  να γράφουν όλα αυτά στα παλιά τους τα παπούτσια να πλακώνονται στο φαγητό και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, σκέψου ότι οι μέρες το Πάσχα δίνονται σαν μια καλή ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά ακόμα και με μακρινούς συγγενείς που τόσα χρόνια αδιαφορούσες για την παρουσία τους. Είναι μια καλή ευκαιρία να μετατρέψετε το γιορτινό τραπέζι σε μικρή γιορτή με μπόλικα γέλια και ευγνωμοσύνη.

Ευγνωμοσύνη για αυτά που είσαι και για αυτά που έχεις. Γιατί δυστυχώς, οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε την αξία των ανθρώπων μόνο όταν τους χάνουμε. Και αλήθεια, τότε είναι αργά και για ευγνωμοσύνη και για λύτρωση. Μπορείς τώρα, κάν’ το!

 

Ειρήνη Α.

 

#οικογένεια

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s