Τη χρειαζόμουν την ελπίδα, που μου χάρισες. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateahopeless.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Βαθιά ανασφαλής, ανέτοιμη για το αύριο, διστακτική για το επόμενο μόλις βήμα. Ανήξερη, άπραγη, ανέλπιστη σε μια ηλικία που επιβαλλόταν να την αρπάξεις από τα μαλλιά και να τη σύρεις έως και το τέλος της. Μα εκείνη αδρανής, με τα χέρια σταυρωτά, ανάμενε σε μια γωνία που κανείς δεν επισκεπτόταν, παρατηρούσε εξ’ αποστάσεως τους ανθρώπους, να προχωρούν, να μεγαλώνουν. Μα εκείνη στάσιμη, στη γωνιά της.

Περνούσαν ανά τακτά διαστήματα άνθρωποι από τη ζωή της, δεν είχε παράπονο. Γενναίοι, θαρραλέοι, πολλές φορές δειλοί, μονάχα για να παίξουν τη τύχη τους. Κανένας σταθερός, δεδομένος, όλοι περαστικοί, αδιάφοροι. Περνούσαν απ’ τα μάτια της πορτραίτα τους, σε τυχαίες στιγμές ανάμνησης κανένα μεσημέρι στο λεωφορείο. Δεν τους θυμόταν και γελούσε. Θυμόταν, όμως καλά, πως ούτε αμνησία είχε περάσει, ούτε τίποτα. Μια ζωή τη βασάνιζε ένα και μόνο ερώτημα, ξεχνούσε από επιλογή ή από φόβο;

Ώσπου ήρθε εκείνος. -Ήρθε ή τον φώναξαν οι κραυγές της, λεπτομέρειες της ιστορίας που περισσεύουν.- Είχε εκείνη την ουσιώδη δύναμη στα μάτια του, στο πρώτο εκείνο του κοίταγμα σε εκείνη, που την έπεισαν για λίγα δευτερόλεπτα πως η ζωή αλλάζει, δε μένει στάσιμη όπως συνήθιζε εκείνη. Για μέρες, -μη σου πω και μήνες- έψαχνε μανιωδώς να βρει εκείνη την κατάλληλη λέξη, που εκείνος έφερε μαζί του στο πέρασμα του, εκείνη τη θεία αρετή που επέφερε στη ζωή της, -άθελα του ο καημένος-, έγινε στάση ζωής σε ένα τραγικά άστατο δρομολόγιο.

Ελπίδα. Ελπίδα, ήταν ό, τι εκείνος κατάφερε να της δώσει. Απλόχερα, αβίαστα. Ελπίδα πως υπάρχουν άνθρωποι. Ελπίδα για να συνεχίσει να ελπίζει. «Μη μου δίνεις ψεύτικες ελπίδες.», ξεστόμιζε που και που όλο φόβο για αυτό που πρόκειται να συμβεί. Μα εκείνη η μία, η απλή, προερχόμενη απ’ τα βάθη της ψυχής μας, ελπίδα, είναι ό, τι ζητούσε εκείνη κι ό, τι ζητάς εσύ, για να κάνεις το ένα, το παραπάνω βήμα λίγο πιο κοντά στα δικά σου θέλω.

 

Νάσια

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s