Για τους «απόντες». @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateaalone.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Το ‘χουν οι άνθρωποι να δίνουν υποσχέσεις όταν είναι ενθουσιασμένοι. Φαντάζει ο κόσμος υπέροχος μπροστά τους και τίποτα δεν τους σταματά. Νιώθουν ότι μπορούν να εκπληρώσουν οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους και να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε υπόσχεση έδωσαν. Δεν μπορώ παρά μόνο να τους δικαιολογήσω για αυτή τη δύναμη που νιώθουν εκείνες τις στιγμές.

Κοίτα πόσο ζεστός μοιάζει ο κόσμος όταν οι άνθρωποι του είναι χαρούμενοι, μα αυτή η ζέστη δεν παύει να προοικονομεί την μπόρα. Μα ούτε αυτό τους τρομάζει. «Μαζί στα όμορφα, μαζί και στα άσχημα» λένε και ξανά λένε και όσο το επαναλαμβάνουν γυαλίζουν τα μάτια τους. Άραγε το πιστεύουν ότι θα είναι μαζί μας στα δύσκολα ή προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους; Και ‘μεις πειστήκαμε από τα λόγια τους, γοητευτήκαμε από τον τόνο της φωνής τους,  νιώσαμε ασφάλεια σε κουβέντες που χάθηκαν με το πρώτο αεράκι και λίγο νιώσαμε αυτή τη ζέστη.  Αλλά δεν μας έκαψε. Χαλάλι αν γινόταν έτσι… τουλάχιστον θα θυμόμασταν πως ζήσαμε κάτι πραγματικά έντονο.

«Θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς. Μην διστάσεις .» χιλιοειπωμένη φράση που έχει καταντήσει γραφική. Σχεδόν ξέρω και το τέλος της. Παρέλειψαν ένα «δεν» στην αρχή της φράσης. Βλέπεις την προσάρμοσαν και αυτήν για να ακούγεται καλύτερη στα αυτιά μας, να ταιριάζει στα πελώρια λόγια τους. Φτου και από την αρχή! Ξανά πειστήκαμε, ξανά γοητευτήκαμε από την ανωτερότητά τους και νιώσαμε σιγουριά για τον άνθρωπο που θα μας συνόδευε έστω από μακριά.

Μέχρι που όντως τους χρειαστήκαμε και δεν ήταν εκεί. Ο συνδρομητής ήταν κατειλημμένος, ο φίλος ήταν προσηλωμένος σε άλλη κουβέντα όταν τον πέτυχες τυχαία και έτσι μείναμε να κοιταζόμαστε σε έναν καθρέφτη να αναρωτιόμαστε πόσο ευκολόπιστοι και αφελείς είμαστε. Και τελικά το ξεπεράσαμε μπροστά από τον καθρέφτη να ηχούν τα λόγια τους στη συνείδησή μας σαν ένα τραγούδι που συνεχώς φαλτσάρει. Τελικά πόσο αναγκαίοι μας ήταν;

 

Βίκυ

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s