Η ασυμφωνία των σκέψεων. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateathinkless.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Ξέρεις πόσες ώρες έχω περάσει ψάχνοντας τις σωστές λέξεις; Προσπαθώντας να βάλω τις σκέψεις μου σε μια τάξη και σε μια σειρά που θα βγάζει νόημα;

Γράφω και σβήνω και ξαναγράφω μόνο και μόνο για να ξανά σβήσω και πάλι τα γραμμένα. Τίποτα δεν μοιάζει να είναι αρκετά καλό και όμορφο για να μείνει. Όλες οι σκέψεις φαίνεται να πεθαίνουν πριν προλάβουν να ζήσουν και εγώ είμαι αυτή που τις σκοτώνει, στα χέρια μου στεγνώνει το αίμα τους.

Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις που θα ταιριάξουν στις σκέψεις. Όπως ο φόβος δυσκολεύει τον ζωγράφο να κάνει την πρώτη κίνηση πάνω στον καμβά του έτσι κι εμένα με καταβάλει ο φόβος του κενού, ο φόβος της ανεκπλήρωτης δυνατότητας και σταματώ.

Πώς περιγράφεις τα πάντα; Γιατί στο μυαλό μου επικρατεί το χάος των πάντων. Δεν προλαβαίνει να στεριώσει και να μεγαλώσει μια σκέψη, εμφανίζεται μια καινούρια για να δώσει λίγα δευτερόλεπτα μετά την προτεραιότητα σε μια άλλη, νέα, φευγαλέα σκέψη.

Πώς επιλέγεις ανάμεσα στα πάντα το πιο σημαντικό; Πώς μπορώ να σταματήσω το μυαλό από την εξουθενωτική αυτήν του ενασχόληση και πώς να καταλάβω ποιας ιδέας την πορεία πρέπει να ακολουθήσω;

Αυτήν μου την κατάσταση εκμεταλλεύεται η αμφιβολία και ετοιμάζεται να φωλιάσει μέσα μου. Αλλά δεν την θέλω, μαζί της δεν θα μπορέσω να ξεκινήσω και να τελειώσω τίποτα. Μαζί της θα μείνω για πάντα εδώ με τον χείμαρρο των σκέψεων να ξεχειλίζει το είναι μου. Μαζί με την αμφιβολία έρχεται και η δυστυχία, καταλαβαίνεις για τι συνδυασμό μιλάμε.

Όποτε καλύτερα να ξεκινάς κάτι ακόμη κι αν δεν το τελειώσεις ποτέ. Ξεκινά και κάνε ακόμα και δέκα πράγματα ταυτόχρονα – κι ας μην τα τελειώσεις και ποτέ.

Ξεκινά από κάπου, ακόμα και δίχως στόχο στον ορίζοντά σου. Απλά ξεκινά.

 

Μαρία Ν.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s