Άτιμο απωθημένο. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateadamnthislove.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Απωθημένο φυγείν αδύνατο. Τρεις τόσο δα λεξούλες που μπορούν να σημαίνουν ακόμη και την καταστροφή ολοκλήρου του εσωτερικού σου κόσμου. Ναι κι όμως, η θεωρία επιβεβαιώνεται επανειλημμένα.

Τα απωθημένα είναι σαν τις κατσαρίδες. Πρέπει να τα εξοντώσεις, ακριβώς τη στιγμή που θα τα υποψιαστείς. Κυρίως γιατί έχουν χάρισμα μεγάλο. Χάρισμα, που ίσως γίνει ο εφιάλτης σου, αν δεν το προλάβεις. Κρύβονται και ενώ νομίζεις ότι έχεις γλιτώσει από δαύτα, επιστρέφουν δριμύτερα. Για αυτό σου λέω, εξαφάνισε τα απ’ την αρχή και χωρίς περιστροφές.

Το απωθημένο, είναι η τύψη προς τον εαυτό μας. Ή έστω, αυτή που θα ‘πρεπε να έχουμε. Στον εαυτό μας, που ξεχνάμε πως είναι ο καλύτερος φίλος και πολλές φορές υποτιμάμε περισσότερο από τον καθένα. Το απωθημένο είναι η φυσική ορμή, που για κάποιο λόγο δειλιάσαμε και δεν ακολουθήσαμε. Έχει όμως φωνή επίμονη και τσιριχτή.

Αυτή τη φωνή που αρχίζει και ψιθυρίζει στο αυτί μου κάθε φορά που στέκεσαι απέναντι μου, με αυτό το πονηρό χαμόγελο που αποκτάς τη στιγμή που με ανακαλύπτεις στο χώρο. Και αυτό το βλέμμα που μου υπόσχεται όλα όσα θα ακολουθήσουν. Όχι πάλι. Γυρίζω την πλάτη μου επιδεικτικά και ανάβω το τελευταίο μου τσιγάρο προσπαθώντας να ηρεμήσω τις σκέψεις μου που θέλουν εμένα και εσένα μαζί, για ακόμη μια φορά.

Προσπάθησα πολλές φορές να βάλω τέλος. Μα κάθε φορά ερχόσουν και τα διέλυες όλα με ένα μόνο άγγιγμα. Σκέψεις, λόγια, υποσχέσεις, πρέπει και μη, όλα έσβηναν επιδεικτικά μπροστά στα μάτια μου δείχνοντας μου πόσο αδύναμη γίνομαι κάτω από την ανάσα σου. Πόσο ανίκανη είμαι να αντισταθώ στο πάθος της στιγμής μας.

Και κάπως έτσι ένας φαύλος κύκλος ξεκινά, γιατί στα απωθημένα δεν χωράνε πρέπει ούτε μη. Είναι παιχνίδια της στιγμής, ή  παίζεις τον εγωισμό σου και τα ρισκάρεις όλα ή πας πάσο και χάνεις την παρτίδα.

 

Σήλια

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s