Τα κεφάλαια της ζωής μου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

 

haveateabookoflife.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Κεφάλαια. Όλη μας η ζωή είναι είναι ένα μεγάλο βιβλίο χωρισμένο σε κεφάλαια. Κεφάλαια μεγάλα με ασαφείς νοήματα από την μια και από την άλλη μικρά με απλή πλοκή. Σε κάποια είναι κρυμμένες οι πιο όμορφες αναμνήσεις σου ενώ σε άλλα το μπλε του πόνου και της θλίψης κυριεύει τις σελίδες.

Απώλειες, λάθη, φόβος, ανησυχία, ευτυχία, γέλιο, άγχος, κλάμα, έρωτας, αγάπη. Όλα με μαύρο μελάνι σε χαρτί γραμμένα με μόνη πένα το συναίσθημα και την λογική σου. Πρόσωπα, χαρακτήρες από έναν κόσμο άγνωστο, τον δικό μου κόσμο πρωταγωνιστούν σε αυτή την ιστορία. Κι εσύ φανταστικέ μου ήρωα που εξαφανίστηκες απρόσμενα από την πλοκή χαίρομαι που δεν είσαι ολόκληρο το βιβλίο μου τελικά.

Ήσουν ένα από εκείνα τα υπέροχα τεράστια κεφάλαια που αργούν να τελειώσουν. Και απόλαυσα αυτό το κεφάλαιο. Απόλαυσα κάθε λέξη και τελεία. Κι όμως παρόλο που το επόμενο ξεκίνησε νιώθω ακόμη ότι η ιστορία σου δεν τελείωσε. Έχεις να δώσεις κι άλλα κι ας έπαιξες τον ρόλο σου. Ίσως μου έχεις γίνει μια υπέροχη συνήθεια. Ίσως να φταίει το πείσμα σου. Ίσως η ευαισθησία μου τα βράδια.

Γιατί τα βράδια είναι που μου λείπεις. Το κεφάλι μου ζαλίζεται από τις σκέψεις, που αντηχούν σαν αντίλαλο σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Βέβαια στα βιβλία συμβιβαζόμαστε με την πλοκή που έχει ήδη γραφτεί. Εδώ όμως εγώ είμαι ο συγγραφέας και έχει αποδειχτεί ότι δεν είμαι κατάλληλος να πάρω δύσκολες αποφάσεις.

 

Μαρία Α.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s