Μήνυμα δίχως παραλήπτη. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateanoanswer.png

 

Δε γνωρίζω αν η κίνηση μου θεωρείται θαρραλέα ή όχι. Γράφω για σένα ξανά, παρέα με μια σιγανή, γλυκιά μελωδία που ‘ρχεται να με συντροφεύσει. Το μήνυμά μου δε θα αποκτήσει ποτέ άμεσο παραλήπτη, όσο ο φόβος κι ο εγωισμός υπερτερούν.

Μένω στα εμπιστεύσιμα σκοτάδια μου, σ’ αυτά που δε μ’ απογοήτευσαν ποτέ. Σ’ αυτά που με στήριξαν στις πιο δύσκολες στιγμές, μα ποτέ δεν έσβησαν τη δικιά σου παρουσία, όσο κι αν προσπάθησαν. Βλέπεις, άνθρωποι που αγαπήσαμε κι ακόμη αγαπάμε, στέκονται ανίκητοι μπροστά σε κάθε μας «θέλω». Μετατρέπουν κάθε μας δύναμη σε μια ακόμη αδυναμία, που ‘ρχεται ν’ αγκαλιάσει όλες τις υπόλοιπες.

Έφυγες απρόσμενα, ξαφνικά, και για πάντα. Δεν ξέρω αν σε ένοιαξε πραγματικά τι άφησες πίσω σου. Ευελπιστώ να διαβάζεις ό,τι γράφω. Πόσο εύκολο σου φάνηκε να αναπληρώσεις το κενό που άφησα; Το έχεις καταφέρει, ή ακόμη καταβάλεις ανούσιες προσπάθειες; Περνούν μέρες, μήνες κι ο πόνος δεν απαλύνει. Δεν πίστευα ποτέ πόσο θα στοίχιζε η απώλεια σου, κι ούτε ήθελα να το μάθω. Το ‘ζησα, κι εύχομαι τώρα να μη το ζούσα ποτέ.

Ανούσια ευχή, σωστά; Δεν μπορώ να ανατρέψω το παρελθόν, πάρα μόνο να συμβιβαστώ μ’ αυτό. Εύκολο να το λες, μα πόσο δύσκολο να πραγματοποιηθεί; Προσπάθησα πολύ ως τώρα, μα δεν κατάφερα να πείσω ούτε τον ίδιο μου τον εαυτό. Θα περάσουν χρόνια, και η μνήμη σου θα ‘ναι παντοτινή. Δε θα τη σβήσουν οι καινούριοι, ούτε ο υποτιθέμενος γιατρός χρόνος. Θα ‘σαι πνευματικά εκεί, αμετάκλητη και ασυμβίβαστη.

Σώματι, θα βρίσκεσαι αλλού, μακριά από μένα. Θα περνάς καλά, μα καμιά φορά, θα σκέφτεσαι πως έχασες έναν άνθρωπο που σ’ αγαπά. Έναν άνθρωπο που θα ‘ναι εκεί όσος καιρός κι αν περάσει, όσες δυσκολίες κι αν υπάρξουν, όσα «πρέπει» κι αν καταπατηθούν. Έναν άνθρωπο που θα λαχταρά μια αγκαλιά σου, όσο άπιαστη κι αν μοιάζει…

 

Αθηνά

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s