Οι εσωστρεφείς άνθρωποι. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateashy.png

 

Είναι κάποιοι άνθρωποι πιο εσωστρεφείς. Μιλούν λίγο αλλά ουσιαστικά. Πράττουν πολύ περισσότερο απ’ όσο υπόσχονται. Διαβάζουν πολύ και προτιμούν το γραπτό λόγο. Άλλοι πιο πνευματώσεις κι άλλοι πιο καλλιτεχνικοί χαρακτήρες. Άλλοι εκφράζονται μέσω της τέχνης, αποτυπώνουν στον καμβά, τις νότες ή μια θεατρική σκηνή όσα η γλώσσα τους δεν προδίδει. Κι άλλοι γράφουν, ξανά και ξανά, δίχως τελειωμό, μονάχα έτσι καταφέρνουν βλέπεις να σιγοψιθυρίσουν όσα δειλιάζουν να πουν.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορεί να μοιάζουν κλειστοί, μα μέσα τους κρύβουν μια ορθάνοιχτη καρδιά. Ο πλούσιος εσωτερικός τους κόσμος χωράει όλους όσους τολμούν να μπουν στη ζωή τους. Αν νιώσουν οικεία μαζί σου, σίγουρα θα σου ανοιχτούν λιγάκι παραπάνω, μιας και μοιάζει ακατόρθωτο. Αν και σπανίζει να αισθανθούν σύντομα οικεία με κάποιον γύρω τους, μιας και εκείνοι που ελκύουν ανήκουν συνήθως στην ίδια κατηγορία ανθρώπων. Εκείνος όμως, εξίσου εσωστρεφής ή μη που θα τους καταφέρει, έχει κλέψει την καρδιά τους παντοτινά.

Θέλουν τον χρόνο τους και πολλές φορές τον απαιτούν. Προγραμματίζουν τα πάντα στο κεφάλι τους, από το τι θα σου πουν μέχρι πως θα σου δείξουν όλα όσα νιώθουν μα αδυνατούν να εκφράσουν.  Χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο από όλους τους υπόλοιπους, για να ξεχωρίσουν, να διαλέξουν και να αποφασίσουν να ανοιχτούν σε εκείνο το ένα και μοναδικό άτομο.  Η επικοινωνία μεταξύ τους, από εκεί και στο εξής μοιάζει άψογη. Ο εσωστρεφής άνθρωπος βρίσκει πάντοτε εκείνη τη μικρή τρυπούλα που εσύ δε βλέπεις και τρυπώνει στα εσώψυχα σου. Όσα απαγορεύει σε εσένα να δεις, εκείνος τα κερδίζει στο λεπτό με τον τρόπο του.

Ο έρωτας με έναν εσωστρεφή άνθρωπο μοιάζει μαγικός αλλά και άπιαστος. Είναι ουτοπικό για εσένα να κερδίσεις εκείνον που αυστηρά σου απαγορεύει να ανακαλύψεις. Μα από την άλλη και τρομερά δύσκολο. Ο ερωτευμένος εσωστρεφής άνθρωπος δε θα σου δείξει όσα ποθεί η ψυχή του να μοιραστεί, θα τα κρατήσει για τον εαυτό του. Άλλοτε από φόβο κι άλλοτε από δια μαγείας πρόληψη. Μόλις το κάνει όμως, όλος του ο κόσμος θα φανερωθεί μπροστά στα μάτια σου σαν πυροτέχνημα που σκάει. Και τότε το συναίσθημα θα ‘ναι κάτι παραπάνω από βαθύ.

 

Ιωάννα

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s