Πεταλούδες στο στομάχι. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

 

haveateacrazyinlove.png

 

Γράφω και σβήνω λέξεις. Μου ζητείται σήμερα να περιγράψω το αδύνατο. Κλήθηκα να χαθώ για μια ακόμα φορά στον κόσμο των σκέψεων μου προς την παραγωγή του εξωπραγματικού. Πολλά τραγούδια, ερευνούν τι είναι αυτό, πολλοί ποιητές χρόνια ολόκληρα σπατάλησαν εκατοντάδες φύλλα για να έρθουν σε μια άξια, ώριμη προσέγγιση του.

Πως το βιώνει ο καθένας; Έχει ύλη; Άραγε χρησιμοποιούνται και οι 5 αισθήσεις; Ποια είναι η κινητήριος δύναμη του; Που αρχίζει και που τελειώνει; Είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές ή απλώς τα πιόνια ενός παιχνιδιού;

Μιλάω βεβαίως για τον έρωτα. Δεν είναι η θέση μου απόψε εδώ για τον εξυμνήσω, άλλωστε το έχουν κάνει πολλοί αυτό. Καλούμαι για τον αναλύσω, να τον ανοίξω, να τον σπάσω και να τον συνθέσω ξανά από την αρχή. Όπως ένα περίτεχνο ψηφιδωτό. Ξεκινώ με ένα ομοιόμορφο αντικείμενο, το θρυμματίζω σε χίλια κομμάτια και συνδέοντας τα με τρόπο μαγικό και ταυτόχρονα μεθοδικό, δημιουργώ κάτι ενιαίο και μοναδικό. Τι είναι λοιπόν ο έρωτας; Είναι εκείνη η στιγμή που ένιωσες αθάνατος; Εκείνα τα βλέμματα ίσως; Ή μήπως τότε που ένιωσες περήφανος για εκείνον?

Το παντοτινό μαζί των παραμυθιών είναι μέσα στις αναμνήσεις σου. Θυμάσαι όμως και  τότε που περίμενες και πότε δεν ήρθε; Ή τότε που γύρισες και είχε ήδη φύγει; Μα φυσικά. Με όλα αυτά τα δομικά στοιχεία χτίζουμε και γκρεμίζουμε τον έρωτα και είναι όλα αναπόσπαστα κομμάτια του, όπως και στα ψηφιδωτά. Δεν λυγίζουμε, δε σπάμε, δημιουργούμε από την αρχή.

Αυτό είναι ο έρωτας. Εκείνη τη σπουδαία στιγμή της συνειδητοποίησης, διαλέγεις τον ρόλο σου σε αυτό το παιχνίδι. Αυτή τη φορά θα είσαι ο τεχνίτης του ψηφιδωτού ή κομμάτι από το ίδιο το έργο; Θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου ή στην επόμενη πτώση θα παραιτηθείς; Είναι στο χέρι σου η σωστή επιλογή.

 

Μαρία-Δήμητρα

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s