Ρωτούν εμένα «τι σε είχα». @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateathinkmaniac.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Σκέψεις διάσπαρτες, πολλές σκέψεις, συσσωρεύονται μαζικά κι απροσδιόριστα. Θα ξεπηδήσουν καμιά μέρα απ’ το κεφάλι μου, πολύ φοβάμαι, και θα προδώσουν όσα -καλά κρύβω.

Κάτι μεσημέρια στο λεωφορείο που κάποτε έπαιρνα για να ‘ρθω να σε βρω. Κάτι έρημα βράδια σε δρόμους και σοκάκια που ηχούν τραγούδια που κάποτε σου αφιέρωνα, μα δε θυμάμαι πια. Περαστικοί περνούν και με κοιτούν παράξενα. Σα να διαβάζουν τάχα μου τις σκέψεις μου, σα να βλέπουν όλα όσα βλέπω, σα να παρομοιάζουν κι εκείνοι κάθε αντικείμενο που αντικρίζουν και με μια σου ανάμνηση.

Μου το φωνάζει το βλέμμα τους, όλων εκείνων που χαμένη με πιάνουν να περπατώ, όλων εκείνων που με ήξεραν τότε και με έμαθαν εις διπλούν τώρα. Όλοι εκείνοι που σε ήξεραν κι όσοι δε θα σε μάθουν ποτέ. «Τι τον είχες;», με ρωτούν. «Τι είχατε μαζί;», «Τι νιώθατε;». Όντας ανέκαθεν ετοιμόλογη, για πρώτη φορά οι λέξεις μου δίστασαν, η γλώσσα μου κόμπιασε. «Τι σε είχα;».

Περίμεναν κι εκείνοι πως κάτι θα βρεθεί στις λέξεις μου να τους προσδιορίσει τι τελικά ήσουν για εμένα. Τι σε ξεχώρισε από τους άλλους, τι σε έκανε ανάμνηση ιερή σε ένα μυαλό γεμάτο σκόρπιες στιγμές με «ξένους» και «περαστικούς». Τους απογοήτευσα και πάλι και δεν τους απάντησα. Θα θεώρησαν ίσως πως θέλησα να το κρατήσω για εμένα, μέσα μου. Μα η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ ήξερα τελικά τι σε είχα, τι σου ήμουν και ποια ήμουν εγώ για εσένα.

 

Νάσια

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s