Γι’ αυτό γράφω τα βράδια. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateanightthoughts.png

 

Γράφω τα βράδια για να βασανίζω τους λεπτοδείκτες, γράφω τα βράδια γιατί μου αρέσει που μελανιάζει ο ουρανός όπως μελανιάζει το χαρτί από το στυλό μου. Γράφω τα βράδια γιατί την μέρα έχω εσένα, γράφω τα βράδια και ανακουφίζομαι που σκοτείνιασε και μπορώ να ακουμπήσω την ευτυχία μου στα αστέρια ώστε αυτά να φωτίσουν τα μονοπάτια της μοναξιάς και να μου δώσουν την επιλογή του μονοπατιού που δεν έχει φανοστάτες.

Θα ήθελα να πω για αυτά τα βράδια σε όλους όσους ξέχασαν τι εστί ευτυχία, σε όλους όσους είδαν την γέννηση και τον θάνατο του φεγγαριού. Θα ήθελα κι εγώ να νιώσω την δική τους ευτυχία, την ευτυχία εκείνων που ήταν μπροστά στο τείχος του Βερολίνου όταν έπεσε, την ευτυχία του Σαίξπηρ όταν έγραφε την τελευταία ατάκα στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», την ευτυχία εκείνου που βρήκε φαγητό όταν να φάει δεν είχε, την ευτυχία των παιδιών σε μια παιδική χαρά, την ευτυχία των Αργεντινών που πρωτοχόρεψαν ταγκό. Ναι θα ήθελα να τους συγκεντρώσω όλους αυτούς μαζί και να τους δείξω εσένα για να δουν το μέγεθος της ευτυχίας μου, ευτυχία τέτοια που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί και μόλις την αντικρίσουν, να ερωτευτούν την ευτυχία.

Γράφω τα βράδια για την γλυκόπικρη ευτυχία του Ελύτη όταν έγραφε το μονόγραμμα. Με ακούς; Τα βράδια είναι δικά μας. Οι μέρες είναι δικές μας. Μην κοιτάς τους λεπτοδείκτες, υπάρχουν απλά για να προσδιορίζουν σε ποιο χρονικό σημείο της ημέρας βρισκόμαστε, δεν προσδιορίζουν την ποιότητα των ημερών μας.

Αν κάποια στιγμή ακούσω τις καμπάνες και σου πω ότι είναι μεσάνυχτα, δεν θα το έχω καταλάβει επειδή άκουσα τις καμπάνες αλλά επειδή κατάλαβα ότι ήρθε η στιγμή να ακουμπήσω την ευτυχία μου στα άστρα. Είτε παρελθόν, είτε παρόν, είτε μέλλον εγώ να ξέρεις πως πάντα μέσα σε αυτές τις 24 ώρες θα ζω αιώνες μέσα σου χαρούμενος.

 

George

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s