Μοναξιά σ’ αγάπησα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatealoneliness.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Μοναξιά μου όλα. Μοναξιά. Μια λέξη που κρύβει τόσο συναίσθημα. Μια λέξη που κρύβει τόσα βράδια με τασάκια γεμάτα τσιγάρα και ποτά. Μια λέξη που κρύβει δάκρυα, πόνο και σκέψεις. Μια λέξη τόσο γνωστή σε όλους.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει έρθει αντιμέτωπος με αυτή την λέξη. Με αυτή την κατάσταση πιο συγκεκριμένα. Και μπορώ να πω πως είναι και λογικό αυτό. Θες η πολυπλοκότητα των ανθρώπων, η εποχή μας, που χαρακτηρίζεται ως η εποχή της τεχνολογίας, οι δυσκολίες του καθενός(;!) Δεν ξέρω.

Αυτό που ξέρω και που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι όλα περνάνε. Όλα βελτιώνονται. Όλα διορθώνονται. Όλα προχωράνε. Αλλά προχωράνε μόνο όταν προχωράμε και εμείς οι ίδιοι. Άρα, άφησε τα όλα πίσω και ξεκίνα. Όταν φτάνεις στο μηδέν,  μπορείς να τα ξανά δημιουργήσεις όλα. Και μην νομίζεις ότι η μοναξιά είναι κάτι τόσο κακό.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσεις με το μέσα σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να εμβαθύνεις, να δεις τι σου λείπει, γιατί έχεις φτάσει εκεί. Μπορείς ακόμη να αφιερώσεις χρόνο για να βρεις πράγματα που σου αρέσουν. Διάβασε βιβλία, άκου μουσική, βγες μόνος σου για φαγητό, περπάτα, ζήσε. Η περίοδος της μοναξιάς είναι περίοδος σταθμός για τη ζωή σου,  -και δεν μιλάω μόνο για την περίοδο χωρίς σχέση και σύντροφο. Μιλάω για την περίοδο όπου δεν βρίσκεις κάποιον να πεις όλα αυτά που βρίσκονται στο κεφάλι σου.

Η περίοδος αυτή, λοιπόν, είναι η περίοδος, που μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μόνος με μόνο σου εσωτερικά- κάθισε τον εαυτό σου απέναντι με μια πίτσα και μια μπύρα. Πέρνα καλά. Ζήσε χαρούμενα. Όλα μα όλα σε αυτή την διάσταση του κόσμου είναι επιλογές.

 

 

Χριστίνα

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s