Για εκείνους που πληγώνουν ή πληγώνονται. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateahurt.png

 

Όλοι οι άνθρωποι τρέφουμε μέσα μας συναισθήματα. Άλλοι αργούν να αισθανθούν, κινούνται υπό τους δικούς τους ρυθμούς. Κι άλλοι γεννούν αισθήματα από την πρώτη κιόλας ματιά, το πρώτο χαμόγελο που θα εισπράξουν. Το πώς εκφράζονται οι άνθρωποι διαφέρει ανά το είδος. Κάποιοι θελημένα ή μη πληγώνουν και πληγώνονται, προδίδουν και προδίδονται.

Το γιατί μονάχα εκείνοι το γνωρίζουν. Κάποιοι αποθήκευσαν τόσο πόνο μέσα τους που ίσως έχουν την ανάγκη να τον μοιραστούν, προκαλώντας τον στους γύρω τους. Άλλοι πάλι γεννήθηκαν ή εξελίχθηκαν ανειλικρινείς, θρασύδειλοι και φυγόπονοι. Μάθανε μόνο να τάζουν και να υπόσχονται, μα από πράξεις δίστασαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Προτίμησαν να φανούν δειλοί παρά γενναίοι στα μάτια μας.

Κάποιοι μας πόνεσαν πολύ. Βάλθηκαν να μας τραβήξουν μαζί στην πτώση τους. Μας άπλωσαν το χέρι κι εμείς αθώοι κι άβγαλτοι, τους δώσαμε απερίσκεπτα τα χέρια μας να κρατηθούν, τους σώσαμε. Εκείνοι βέβαια δεν ήθελαν τίποτε παραπάνω από ένα σύμμαχο στην αυτοκτονία, έναν συνοδοιπόρο στην καταστροφή. Μακάρι να τους άφησες νωρίς το χέρι, μακάρι να τους έσπρωξες με μιας βαθύτερα στο βούρκο. Μακάρι να το κατάλαβες νωρίς, πως γι’ αυτούς δεν ήσουν ο σωσίας τους  αλλά το θύμα.

Ελπίζω να κατάλαβες νωρίς πως άπαξ και πέσεις το όλο νόημα βρίσκεται στο πως και αν θα σηκωθείς. Και μη τυχόν τους λυπηθείς. Όσοι ανίδεοι πράττουν μονόπλευρα και εγωκεντρικά, παραμερίζοντας τον πόνο που προκαλούν, δεν αξίζουν λύπηση ούτε συμπόνοια. Μάθε πως ο χρόνος είναι γιατρός και θεραπεύει κάθε είδους πληγής, όσο βαθιά κι αν είναι. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που τώρα αντιμετωπίζεις σα βουνό, θα μοιάζουν μικρές λακκούβες στον μετέπειτα δρόμο σου.

Αφέσου ελεύθερος, κι αν πέφτεις ξανά και ξανά, δες το σαν μια εμπειρία να λάβεις ακόμη περισσότερες άμυνες και εμπειρίες. Μη χάσεις ποτέ την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους, όσο κι αν εκείνοι σε αναγκάζουν καθημερινά. Όποιος έπαψε να ελπίζει στην αγάπη, έχασε το παιχνίδι από νωρίς. Να αγαπάς, να νοιάζεσαι μα να προσέχεις. Υπάρχουν άτομα που επιζητούν πολλά παραπάνω απ’ ότι πρόκειται να τους προσφέρεις και ίσως αυτό να τους πληγώνει. Μα υπάρχουν και εκείνοι, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα λίγα που ζητάς, αρνούνται να δώσουν, ζητούν μονάχα να λάβουν. Κάνε το σωστό ξεσκαρτάρισμα στους ανθρώπους σου και κράτα πρωτίστως απ’ το χέρι τον εαυτό σου.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s