Ο φόβος του cyber bullying. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateacyberbullying.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Ο φόβος του cyber bullying. Ο τρόμος, οι εμμονές και οι ψυχικές διαταραχές που κρύβονται πίσω από ένα προσωπείο -ή στην καλύτερη ένα fake profile. Καταιγισμός μηνυμάτων και σχολίων. Απειλές και προσβολές γεμίζουν την οθόνη σου. Η πρώτη εμπειρία είναι πάντοτε πρωτόγνωρη.

Δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Για αρχή αναρωτιέσαι τι μπορεί να έχεις κάνει εσύ, τι το προκάλεσε, αν έφταιξες και εάν μπορείς να κάνεις κάτι για να το σταματήσεις. Ψάχνεις γνωστούς και φίλους, περασμένες ιστορίες, ξεχασμένοι άνθρωποι, αναρωτιέσαι ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλο αυτό, αρνείσαι να παραδεχθείς πως ίσως, μπορεί και να ‘ναι κάποιος άγνωστος, που απλά σε επέλεξε στη τύχη για να παίξει το παιχνίδι του.

Η αλήθεια είναι πως συχνά πρόκειται για αγνώστους. Είναι βλέπεις «safe zone» για αυτούς να κινηθούν σε κάποιον που δεν ξέρουν. Όσο λιγότερα ξέρουν για εσένα, τόσο περισσότερα θα καταφέρουν να επινοήσουν από το μυαλό τους και να σου προσάψουν. Αν δε σε ξέρουν νιώθουν ελεύθεροι, τολμηροί, ακίνδυνα παραβάτες των δικαιωμάτων σου. Δεν πρόκειται να τους βρεις, δεν πρόκειται να τους καταλάβεις. Εκείνοι άνετοι και χαλαροί απ’ την εικόνα του δωματίου τους παίζουν στα δάχτυλα τη ψυχική σου ηρεμία άλλοτε για λίγα λεπτά κι άλλοτε για ολόκληρες ημέρες.

Αυτό που δε γνωρίζουν, που δεν αντιλαμβάνονται, είναι πως μπορεί και να τους βρεις, και μάλιστα εύκολα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μοιάζει μονόδρομος σε τέτοιες περιπτώσεις. Εάν φοβάσαι, εάν απειλείσαι, εάν προσβάλλεσαι από τα λόγια κάποιου άγνωστου προφίλ ή συνδέσμου, απευθύνσου στους ειδικούς. Εάν είσαι τυχερός, το όνομα και η διεύθυνση του cyber bully σου θα βρίσκεται στα χέρια σου σε λίγα λεπτά. Εάν φανείς άτυχος, άφησε τη μοίρα να πράξει για εσένα, όλα γυρνάνε άλλωστε εκεί που ξεκίνησαν.

 

 

Νάσια

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s