Όχι άλλα πρότυπα σε θάλασσες κι ακτές. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateaconfidence.png

 

Μια αναπνοή μακριά από το καλοκαίρι. Και όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ξεπηδούν όλα τα κόμπλεξ για το σώμα μας, που τόσο καλά κρύβουμε κάτω από τα χοντρά ρούχα του χειμώνα. Ξαφνικά, το γυμναστήριο της γειτονιάς σου αποκτά νόημα, και το όνειρο ενός beach body γίνεται ανάγκη. Αυτή η  κυτταρίτιδα στα μπούτια σε τρελαίνει  και ο κοιλιακός που δεν εμφανίζεται σε οδηγεί σε τρελές και αυστηρές δίαιτες. Και κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ιδία ιστορία, ξανά και ξανά, είτε είσαι  αδύνατος είτε είσαι χόντρος.

Και είναι τόσο λάθος, που δεν το αντιλαμβανόμαστε. Φτάνουμε στο σημείο, να αντιμετωπίζουμε την γυμναστική ως μέσο που θα μας κάνει να μοιάζουμε σαν όλους αυτούς που βλέπεις στο instagram. Ενώ θα έπρεπε η γυμναστική να είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, που ως στόχο θα έχει την ψυχική μας υγεία, κυρίως. Από την άλλη, οι παράλιες, μεταμορφώνονται σε πασαρέλες. Το αγόρι, που δεν έχει κοιλιακούς νιώθει μειονεκτικά, και αυτός που έχει κοιλιακούς νιώθει επίσης μειονεκτικά γιατί κάποιος άλλος  έχει καλύτερους. Η κοπέλα με την κυτταρίτιδα τρέμει τις ματιές των άλλων, και αυτή που δεν έχει φοβάται μην την κοιτάξουν στραβά για κάποιο άλλο ελάττωμα της. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Γιατί δεν «χτυπά’» μόνο τα άτομα που αποκλίνουν από τα πρότυπα που προβάλλονται. Και στην τελική, γιατί πρέπει να ορίζουμε κάτι ως πρότυπο και έπειτα όλοι να θέλουν να μοιάσουν σε αυτό;

Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και δεν θα έπρεπε να θέλουμε να μας τοποθετήσουμε σε καλούπια που άλλοι έχουν  ορίσει. Ύστερα, γιατί έχουμε την ανάγκη να σχολιάσουμε την εξωτερική εμφάνιση του άλλου; Μετράει τόσο πολύ στην τελική; Είναι σωστό, να κάνεις την ευτραφή κοπέλα να νιώθει άσχημα απλά γιατί εσένα δεν σου αρέσει έτσι όπως είναι; Έχεις σκεφτεί πως εσύ ο ίδιος μπορεί να μην αρέσεις σε κάποιον άλλον; Αυτά τα αδιάκριτα βλέμματα είναι περίσσεια. Καμία σημασία δεν έχει αν είναι κοντός ψήλος χοντρός ή αδύνατος . Το σώμα μας φιλοξενεί την ψυχή μας  και πρέπει να του δείχνουμε σεβασμό και αγάπη. Να μην το προδίδουμε στην πρώτη ατέλεια που ανακαλύπτουμε κάνοντας το να υποφέρει με σκληρές δίαιτες.

Εάν δεν σε αγκαλιάσεις δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστείς, τουλάχιστον, με αυτό που είσαι. Και χρειάζεται να σε αποδεχτείς, γιατί αυτός ήσουν, είσαι, και θα συνεχίσεις να είσαι. Αν κάτι πάνω σου σε ενοχλεί, άλλαξε το, μπορείς, αρκεί να το κάνεις  γιατί μονάχα εσύ το θέλεις, και όχι γιατί άλλοι σε οδήγησαν σε αυτό. Η κριτική από τους τριγύρω σου, αλλά και από τον ίδιο σου τον εαυτό, μπορεί να είναι αποδεκτή, όταν όμως είναι βάσιμη και δεν σε προσβάλλει.

Αποδέξου το σώμα σου με τις ατέλειες του, μην τις τονίζεις και μην θεωρείς πως είσαι μόνο αυτές. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να αναδείξεις που όμως τα παραλείπεις . Μην επιτρέψεις και φέτος η παραλία να μετατραπεί σε πασαρέλα, αν εσύ νιώθεις όμορφα τότε δεν χρειάζεσαι την γνώμη κανενός.

 

Νάσια Ν.

 

 

 

 

 

 

#summer

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s