Μια αγάπη, ένας σκύλος. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateadoglover.png

 

Όταν άκουγα από αρκετά άτομα πάνω σε συζητήσεις μας ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος, απλά κουνούσα καταφατικά το κεφάλι και από μέσα μου αναρωτιόμουν πως γίνεται ένα πλάσμα που απλά γαβγίζει να τον θεωρούν τον καλύτερο τους φίλο. Νομίζω ότι δεν ήμουν η μόνη που το είχα σκεφτεί αυτό, θεωρώ ότι σε πολλούς από εμάς ακουγόταν παράξενο αυτό. Όλα αυτά μέχρι που αποκτήσαμε και εμείς ένα σκυλάκι.

Ένας σκύλος μπορεί να κάνει τον κόσμο πιο όμορφο. Να σε κάνει να χαμογελάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα όσα νεύρα και αν έχεις, όσο κουραστική και αν ήταν η μέρα σου. Έχει την ικανότητα να σου αλλάξει τόσο πολύ την διάθεση, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Απλά να έρθει πάνω σου και σου γλύψει το πρόσωπο ή πιο απλά να σου φέρει το παιχνίδι του για να παίξετε. Είναι το μοναδικό πλάσμα που κάθε φορά που γυρνάς σπίτι, έστω και αν έχεις λείψει δέκα λεπτά, θα κάνει λες και σε έχει να σε δει μέρες. Πολλές φορές θα κατουριέται από την χαρά του. Κυριολεκτικά.

Θα είναι εκεί για σένα για να σου γλύφει τα δάκρυα κάθε φορά που κλαις. Γιατί αυτό το πλάσμα σε αγαπάει πιο πολύ από τον εαυτό του και θέλει να σε βλέπει χαρούμενο. Να γελάς για να είναι και αυτό χαρούμενο. Αν δει κάποιον να σου φωνάζει ή να σε πλησιάζει απειλητικά, εκνευρίζεται. Αρχίζει και γαβγίζει για να τον απομακρύνει από κοντά σου, και αν αυτό δεν πιάσει ορμάει χωρίς κανένα δισταγμό για να σε σώσει. Είναι ο προσωπικός σου σωματοφύλακας.

Θα σου κάνει την ζωή μαρτύριο μέχρι να μάθει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Θα φάει κάλτσες, ρούχα, λουλούδια. Θα καταστρέψει αντικείμενα που ήταν σημαντικά για σένα και θα σε εκνευρίσει αφάνταστα. Θα κατουρήσει στα χαλιά, στο κρεβάτι, στον καναπέ και η μαμά σου θα σου λέει να το διώξεις γιατί θέλει το σπίτι καθαρό. Θα γαβγίζει στα καλά καθούμενα και θα τρομάζεις. Θα γεμίζουν τρίχες τα ρούχα σου, τα σεντόνια σου και ολόκληρο το σπίτι. Κάθε φορά που τρως θα χοροπηδάει πάνω σου, μπας και καταφέρει και κλέψει καμιά μπουκίτσα. Θα υπάρξουν πολλές μέρες που θα βαριέσαι να του βάλεις το λουράκι του και να το πας βόλτα ενώ αυτό θα κλαίει δίπλα στην πόρτα.  Ίσως περάσει και από το μυαλό σου για δευτερόλεπτα ότι έβαλες μπελά στο κεφάλι σου. Ναι έβαλες όντως. Τον πιο γλυκό μπελά.

Ο σκύλος είναι το πιο πιστό πλάσμα στον κόσμο. Δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Πολλά άτομα θα σε εγκαταλείψουν, θα φύγουν από την ζωή σου. Αυτό θα είναι εκεί για να κλάψεις, να παίξεις, να γελάσεις, να το αγκαλιάσεις, να το πας μια βόλτα και να ξεχάσεις τα πάντα. Είναι ο καλύτερος ψυχολόγος με διαφορά. Ενθουσιάζεται με τα πάντα, τρέχει πάνω στα άτομα που συμπαθεί κάθε φορά που έρχονται σπίτι σου και κουνάει την ουρίτσα του σαν τρελό. Δεν μπορεί να κοιμηθεί αν δεν είσαι σπίτι και μόλις γυρνάς κουρνιάζει στα πόδια σου, δίπλα σου ή ακόμα και πάνω στο κεφάλι σου(όπως το δικό μου) και το παίρνει ο ύπνος σε δευτερόλεπτα.  Αν μπορούσε να μιλήσει, θα σου έλεγε όλη μέρα πόσο σ’ αγαπάει και πόσο τυχερό είναι που υπάρχει στην ζωή σου.

Για να πάρεις σκυλάκι πρέπει να είσαι σίγουρος. Μην το παρατήσεις μια μέρα έξω στον δρόμο γιατί απλά βαρέθηκες, σε κούρασε ή δεν μπορείς άλλο. Είσαι ολόκληρος ο κόσμος του. Το μοναδικό του στήριγμα. Χωρίς εσένα θα είναι ένα πλάσμα με θλιμμένα μάτια που θα ψάχνει να βρει να φάει στα σκουπίδια όπως και τα περισσότερα αδέσποτα. Ένας σκύλος θα σου αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο. Το θέμα είναι αν είσαι έτοιμος για αυτή την αλλαγή. Αν είσαι, υπάρχουν τόσα σκυλάκια σε φιλοζωικές και έξω στον δρόμο που σε περιμένουν και θέλουν να κάνουν την ζωή σου πιο όμορφη. Απλά μην ξεχάσεις ποτέ ότι είναι μια ψυχούλα και όχι ένα παιχνίδι που θα σου μάθει τι θα πει πραγματική, ανιδιοτελή και αγνή αγάπη.

Αφιερωμένο στο δικό μου «πιστό και αλλοπρόσαλλο σκυλί», στην Ρέϊνα μου.

 

Γλυκερία

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s