Όλα όσα λέει ένα βλέμμα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateaeyes.png

 

Εκείνα τα βλέμματα που απρόσμενα έδωσες και έλαβες, άλλοτε κρυφά κι άλλοτε απροκάλυπτα φανερά. Μπορεί βρε παιδί μου να κρατήσει από 2 δευτερόλεπτα γιατί ήταν εκείνος ο τύπος που είδες στη στάση όταν πέρασε από μπροστά το λεωφορείο. Μπορεί όμως να διαρκέσει και μια ολόκληρη ζωή, γιατί με εκείνο το τύπο στη στάση έτυχε να ζήσετε πολλά χρόνια μαζί.

Αστείο ε; Τύχη θα έλεγα εγώ. Ωστόσο αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία σε αυτήν την αμοιβαία ανταλλαγή βλεμμάτων είναι το ρίγος που σε διαπερνά, ο τρόπος που χτυπά η καρδιά σου, οι στιγμιαίες χαρούμενες σκέψεις και εκείνη η κατά βάθος μικρή επιβεβαίωση που παίρνουμε, νιώθουμε επιθυμητοί. Ένα βλέμμα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την μόνη απόδειξη πως τα λόγια περισσεύουν μπροστά στις πράξεις. Άλλωστε τα μάτια, σου ‘χουν πει πολλά περισσότερα απ’ ότι τα χείλη.

Το κακό για κάποιους, μα καλό για κάποιους άλλους είναι πως τα μάτια, αδυνατείς να τα ελέγξεις. Κι εκεί είναι που η αλήθεια σου έρχεται στο φως, αβασάνιστα πια, παρά τις δυνατές προσπάθειες σου να τις κρύψεις. Τα βλέμματα προδίδουν ενδιαφέρον, που τυχαία προκύπτει από ένα στενάκι τοπικό στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι ένα φιλικό τραπέζι από κοινή παρέα.

Να το φοβάσαι, λένε, το βλέμμα που χαμηλώνει μπροστά στη θέα σου. Κρύβει πολλά από πίσω, όσα κι αν εσύ προσπαθείς να αντιληφθείς από τα λόγια. Να διαλέγεις ανθρώπους στη ζωή σου, με καθαρά, αγνά μάτια, που τολμούν να σε κοιτάξουν φανερά, μπροστά σου, απευθείας στις δικές σου κόρες. Να κοιτάς τα μάτια και να αφήνεσαι για δευτερόλεπτα σε αυτά, μπορούν να σου ψιθυρίζουν πραγματικότητες που ούτε φανταζόσουν πως υπήρχαν.

 

Έλενα

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s