Γεννήθηκες, για να ‘σαι διαφορετικός. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateabedifferent.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Ανέκαθεν οι άνθρωποι ήμασταν διαφορετικοί. Σπανίζει έως και παραμένει ανέφικτο, έστω κι αν ψάξεις, να βρεις σε κάποια γωνιά της Γης έστω και έναν άνθρωπο ολόιδιο με εσένα. Άλλοι σε χαρακτήρα, άλλοι στο σώμα, άλλοι στο πρόσωπο και άλλοι στη ψυχή. Δισεκατομμύρια άνθρωποι που συνυπάρχουν τόσο όμοια, παραμένοντας τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους.

Σε ένα κόσμο που ακόμη και τα δίδυμα αδέλφια ενδεχομένως έχουν έστω και μία διαφορά συγκριτικά, άνθρωποι παλεύουν να μοιάζουν μεταξύ τους σε μια φύση που μας έπλασε όλους ανόμοιους. Μόδες, πρότυπα και style αποτελούν πια τον «οδηγό ζωής» για το πώς πρέπει να τρως, να κινείσαι, να διασκεδάζεις…να ζεις. Όμοια ρούχα, ίδιο style, λέξεις-κλειδιά, ατάκες όμοιες που μόνο οι «όμοιοι» γνωρίζουν. Ίδια στημένες φωτογραφίες, παρόμοιος τρόπος ζωής. Copy-paste ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ανεξαρτήτως χρώματος, ηλικίας ή φύλου.

Το μυστικό για να ξεχωρίζεις δεν είναι να πηγαίνεις κόντρα στη μόδα και το lifestyle που σου «επιβάλλει» η κοινωνία. Ο δρόμος προς τη διαφορετικότητα, ξεκινάει από τη στιγμή που πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου. Άπαξ και αγαπήσεις εσύ πρωτίστως εσένα, η διαφορά σου μεταξύ των υπολοίπων θα ‘ναι φανερή από χιλιόμετρα. Να φοράς την μπλούζα που εσύ αγαπάς, κι όχι αυτή που είδες σε φωτογραφίες να φοράνε. Να λες αυτά που εσύ πιστεύεις και θέλεις κι όχι ό, τι αποτελεί «ατάκα» εκεί έξω.

Να είσαι ο εαυτός σου στο τέλος της μέρα, γιατί μονάχα με αυτόν μένεις στη λήξη της διαδρομής σου. Να κλείνεις τα μάτια γεμάτος από τα πράγματα που εσύ σου επέβαλλες να πράξεις κι όχι οι άλλοι. Να αγαπάς τους ανθρώπους όπως είναι και να μην προσπαθείς να τους αλλάξεις, φέρνοντας τους στα μέτρα σου. Γεννηθήκαμε για να είμαστε διαφορετικοί, να συνυπάρχουμε και να αλληλεπιδρούμε αρμονικά. Άλλωστε σε ένα κόσμο γεμάτο όμοιους ανθρώπους, η τρέλα θα έμοιαζε ουτοπική μπροστά σε αυτό που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

 

Ιωάννα

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s