Μην τα παρατάς. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateadontgiveup.png

 

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Ξέρω πως υπήρξαν φορές που ένιωσες την ανάγκη να τα παρατήσεις, να σταματήσεις να προσπαθείς, να εγκαταλείψεις. Στιγμές που πίστεψες πως ο,τι και αν κάνεις θα είναι λίγο συγκριτικά με τα όσα οι γύρω απαιτούν από εσένα. Στιγμές που οι καταστάσεις ωθούσαν τις σκέψεις σου να ουρλιάξουν απόγνωση. Πώς τις διαχειρίστηκες όμως αυτές τις στιγμές; Τι επέλεξες να κάνεις; Σε θυσίασες στο βωμό των συγκυριών ή πάτησες στα πόδια σου και είπες «μπορώ» και «θα τα καταφέρω»;

Η εύκολη λύση είναι σίγουρα η παραίτηση. Δεν σου αρμόζει όμως. Σε έναν κόσμο που ο ένας προσπαθεί να φάει τον άλλο δεν γίνεται να αφήνεσαι διαρκώς στο έλεος όσων μοχθούν να σε καταβροχθίσουν. Δεν γίνεται να αφήνεις τις καταστάσεις να σε καταπλακώνουν. Δεν μπορείς να είσαι απλός παρατηρητής της ζωής σου, παθητικός δέκτης, άβουλο ον. Τι στο καλό; Τόσο αδιάφορα ήταν τα όνειρά σου και οι προσδοκίες σου από τη ζωή; Τόσα λίγα είχες να δώσεις; Τόσα λίγα άξιζες να πάρεις;

Άσχετα με το τι οι άλλοι σε έκαναν να πιστέψεις, οφείλεις στον εαυτό σου μια προσπάθεια. Κανείς δεν ξέρει με πόσους φόβους έχεις παλέψει, πόσα εμπόδια έχεις υπερπηδήσει, πόσες φορές έπεσες και βρήκες τη δύναμη να σηκωθείς. Κανείς, παρά μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός. Φρόντισε λοιπόν να μην τον απογοητεύσεις.
Και μην αυταπατάσαι. Κανείς από τους γύρω δεν είναι ατρόμητος. Απλά κάποιοι έμαθαν να καμουφλάρουν τις αδυναμίες τους και κάποιοι άλλοι να τις εκμεταλλεύονται.

Όσο για εκείνους που επέλεξαν να σε μειώσουν για να φανούν ανώτεροι, που προσπάθησαν να σου στερήσουν την πίστη στις δυνάμεις σου για να δείξουν πιο δυνατοί, ένα πράγμα να θυμάσαι, σε χρειάζονται για να συνεχίσουν.  Άπαξ και εσύ φύγεις από κοντά τους, θα φανερωθεί η ανικανότητά τους και ο σκάρτος χαρακτήρας τους. Θα προδοθούν.

Μην τα παρατάς λοιπόν. Μην αφήνεσαι. Όσες δυσκολίες και αν κληθείς να αντιμετωπίσεις, όσες επίπονες αποφάσεις και αν χρειαστεί να πάρεις, μην χάνεις την ελπίδα πως αύριο κάτι καλό θα συμβεί. Άλλωστε, το αύριο, είναι μια άλλη μέρα (Margaret Mitchell).

Οι δύσκολες στιγμές θα έρθουν, όμως όχι για να μείνουν, αλλά για να περάσουν.

 

Έμμα

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s