Έτσι κι αλλιώς να επιστρέψω δεν μπορώ. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateayoung.png

 

«Έτσι κι αλλιώς να επιστρέψω δεν μπορώ.» : Το έχω τραγουδήσει άπειρες φορές, από μικρή. Το άκουγα στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο…Μα δεν αντιλαμβανόμουν ποτέ το πραγματικό του νόημα. Πλέον…

Μας γεννάει η μαμά μας, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, πάμε στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και εκεί ξάφνου, ενώ τα πράγματα και η ζωή για τους περισσότερους τουλάχιστον, είναι απλά, να σου ξεπροβάλλει απ’ τη γωνία η εφηβεία. Χαμός παιδί μου. Ένα «τι νιώθω» και ένα «γιατί νιώθω έτσι» σε ταλανίζουν. Νιώθεις ακανόνιστα πράγματα, βιώνεις νέα συναισθήματα για τους φίλους, τα αγόρια, τη ζωή σου.

Και αυτός ο πανικός ένα κουβάρι μέχρι το τέλος του σχολείου. Μα όπως λένε, εμπειρίες είναι αυτά. Μαθαίνεις πως οι «b.f.f.e (best friends for ever)» είναι ένας τίτλος για λιγότερους από όσους νόμιζες. Και τα αγόρια, οι νεαροί και γενικότερα το αρσενικό γένος σε βασανίζει διαφορετικά πια. Δυστυχώς, συγγνώμη που στο λέω, αυτό δε σταματάει με το τέλος του σχολείου…

Έπειτα σπουδές, δουλειές και μια ζωή για έναν ενήλικα πλέον, με απ όλα. Και άλλες εμπειρίες, και άλλα μαθήματα και γενικά φεύγουμε πολύ γνωστικοί από αυτό το κόσμο. Μα τρέχουμε σε έναν κύκλο. Ω ναι, τίποτα δε μένει κολλημένο εκεί που το αφήσαμε στο παρελθόν και το μέλλον γελά με τα καμώματά μας στη καρέκλα του. Παρόλα αυτά, ενώ λοιπόν όλα επιστρέφουν, δε γυρίζουν αυτούσια πάνω στο κύκλο της ζωής μας.

Έτσι, εγώ η «σοφή» ένα έχω να πω. Θα γίνουν πολλές επιστροφές ανθρώπων, καταστάσεων και καιρών. Αλλά, μη βασιστείς ποτέ στην επιστροφή του τέλειου χθες και βέβαια στην αποδοχή της επιστροφής από όλους. Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, μα δεν θα σε εννοήσουν όλοι μάτια μου.

 

Έλενα

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s