Μια βόλτα με το λεωφορείο. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateabusmoments.png

 

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας εξυπηρετούν όλους, όλες τις ώρες τις ημέρες. Υπάρχουν οι φορές που θα στριμωχτείς για να μπεις, που θα δώσεις την θέση σου, που θα κάθεσαι. Όλοι έχουμε περάσει από αυτά τα στάδια. Σαν αγαπημένο μεταφορικό μέσο έχω τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία. Κινούνται στους δρόμους, εξαρτημένα από την κίνηση.

Συνήθως όταν κάνω μεγάλες διαδρομές, κι αν είμαι λιγάκι τυχερή, κάθομαι. Προτιμώ την τελευταία θέση ώστε να παρακολουθώ τι γίνεται σε όλο το όχημα. Κόσμος που μπαίνει, κόσμος που βγαίνει. Όλες οι φυλές που κατοικούν στην Αθήνα, διάφορες γλώσσες, διαφορετικά ντυσίματα. Οι συμπεριφορές τους, ο τρόπος που κοιτάνε, η ανακούφιση τους όταν βρίσκουν μια θέση. Ζευγάρια, ηλικιωμένοι, παιδιά. Προσπαθώ να ψυχολογώ τον καθένα ξεχωριστά. Να μαντεύω την χώρα τους, το όνομα τους, σε ποια στάση θα κατέβουν.

Κοιτάς πολλούς ανθρώπους, τόσα πολλά ματιά, καθένας με την δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία και τον δικό του τρόπο να ξεχωρίζει στο πλήθος όπου βρίσκεται. Δε ξεχνώ να χαζεύω στο παράθυρο. Παρατηρώ τους δρόμους. Τα μαγαζιά, τα γκράφιτι, τα κτίρια, τους ανθρώπους. Υπάρχουν «αξιοθέατα» που δεν ήξερες ότι υπάρχουν και που θα ήθελες να φωτογραφίσεις εκείνη την στιγμή. Κτίρια που σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλες χώρες του πλανήτη μας. Τις πρωινές ώρες επικρατεί ένα χάος, άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν, τα αυτοκίνητα κάνουν παρέλαση στους δρόμους και η ώρα κυλά. Παρόλο που κάνω μια συγκεκριμένη διαδρομή αρκετά συχνά, κάθε φορά σημειώνω κάτι καινούριο να μου αρέσει, κάτι που δεν το είχα ξανά δει. Προσπαθώ πάντα να βρίσκω κάτι όμορφο σε κάθε περίσταση.

Για αρκετούς μια διαδρομή με αυτά τα μέσα είναι ένα βασανιστήριο, μα προσωπικά το απολαμβάνω, αν φυσικά κάθομαι στην θέση μου. Τα στολίδια της Αθήνας είναι αρκετά, όπως και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτή. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, ανόμοιοι, όλοι στο ίδιο μεταφορικό μέσο, στην ίδια ρουτίνα της μέρας τους.

 

Λυδία Π.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s