Κατάντησαν στάσεις οι άνθρωποι. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveatealeaving

 

 

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Οι μέρες κυλούν απρόσμενα, σχεδόν μαγικά περνούν σαν μεμονωμένα κομμάτια της ζωής σου, μπροστά από τα μάτια σου. Σε μηδέν χρόνο νιώθεις σχεδόν γερασμένος, μαθημένος από ότι σου δίδαξε ο πόνος της, γεμάτος απ’ όσα σου πρόσφεραν οι χαρές της. Ταξίδι στο χρόνο οι σκέψεις σου, με τον οδηγό να βαράει κόκκινο στο κοντέρ.

Άνθρωποι και στιγμές πετάγονται σαν ψιχάλες στο παράθυρο σου, ξαφνικές, απρόσμενες και περιστασιακές. Στεγνώνουν με τον ήλιο, παγώνουν με τον αέρα. Όπως και να χει, ξεθωριάζουν πάνω σου, σα ξεχασμένοι λεκέδες. Ο προορισμός άγνωστος, οι θέσεις όλες άδειες. Στάσεις σχεδόν μηδαμινές, που και που μόνο, άνθρωποι συχνά-πυκνά σε κάνουν να σταματάς για λίγο το ταξίδι σου. Για χάρη τους βρε αδερφέ, δε χάνεις ποτέ την ελπίδα σου. Ενώ σταμάτησες ξανά και ξανά 10 χλμ πριν, δεν το βάζεις κάτω, ελπίζεις πως ακόμη και στο επόμενο εκατοστό, η στάση σου θα αξίζει.

Το ταξίδι θα τελειώσει και ο προορισμός θα έχει πια καθιερωθεί. Ο άνθρωπος εκείνος που σε διέκοψε, θα αρνηθεί το ρόλο του ως στάση στο ταξίδι σου και θα γίνει μια και καλή σταθμός στη μνήμη σου. Οι ελπίδες σου δεν πάνε στράφι, θεωρείς, πως οι στάσεις σε μαθαίνουν και από κάτι. Άλλες για ένα μικρό διάλειμμα, άλλες για βαθιά ξεκούραση κι άλλες για να σε «ξυπνήσουν» λιγάκι παραπάνω από τον λήθαργο του ταξιδιού.

Δε λες να σταματήσεις. Έχεις κατοχυρώσει τη διαδρομή για όσες μέρες κι αν τραβήξει. Κι αν δε βρεις αυτό που τελικά ποθεί η ψυχή σου να κατακτήσει, δίχως να το καταλάβεις θα το πάρεις και πάλι από την αρχή. Θα περάσεις ξανά από τα ίδια μέρη, από παρόμοιους ανθρώπους, από στάσεις που δε θα σου αφήσουν τίποτα για να θυμάσαι. Κι εσύ πάλι ανήξερος, θα γυρίζεις και πάλι στο κάθισμα σου, θα καθαρίζεις και πάλι τις ψιχάλες του παραθύρου σου, να βλέπεις καθαρά μήπως και χάσεις καμία τους. Εσύ, δε θα θυμάσαι τίποτα, ξανά και ξανά, γιατί θα αρνείσαι να αποδεχθείς πως απέτυχες.

 

Νάσια

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s