Ο χορός ανήκει σε όλους. #kymaproject @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateakymaproject.png

 

Κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ‘σκρολαρίσματος’ στο Instagram ανακάλυψα κάτι πολύ ωραίο, πολύ ζεστό, πολύ πρωτοποριακό και αληθινό που ξεχώριζε από τον επιφανειακό χαρακτήρα του μέσου αυτού και ανυπομονούσα να το μοιραστώ με τους αναγνώστες του Ηaveatea.

Το kyma project είναι μια πλατφόρμα δράσεων συμπεριληπτικού χορού που ιδρύθηκε το 2017. Πιο συγκεκριμένα είναι μια πρωτοβουλία που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο και αποδεικνύει πως όπως όλες οι μορφές τέχνης έτσι και ο χορός είναι για όλους.

Άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν πλέον τη δυνατότητα να νιώσουν τη μαγεία της τέχνης αυτής μέσα από σεμινάρια που πραγματοποιούνται από επαγγελματίες χορευτές. Είναι μια δράση που όχι απλά αξίζει και χρήζει της υποστήριξης μας αλλά, θα πρέπει να γίνει παράδειγμα και να αφυπνίσει την κοινωνία από την λήθη των προκαταλήψεων που έχει βυθιστεί και τα βαθιά ριζωμένα συμπλέγματα ανωτερότητας.

Ωστόσο παρότι η έκπληξη μου για την πρωτοβουλία αυτή ήταν υπέρμετρα θετική, δεν παύει να μου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα η έκπληξη αυτή καθ’ αυτή, με την έννοια ότι δεν θα έπρεπε να μας γεννά τέτοιου είδους συναισθήματα και αντιδράσεις αλλά να μας αφήνει ‘αδιάφορους’ εφόσον θα ήταν κάτι καθημερινό και συνηθισμένο το να δραστηριοποιούμαστε προκειμένου να μην υπάρχει ‘βέτο’ , ανισότητες και πόρτες ερμητικά κλειστές σε κανέναν. Δυστυχώς στην σημερινή κοινωνία το θετικό, το σωστό, το καλόβουλο μας προκαλεί έκπληξη σαν να είναι κάτι το μη κανονικό.

Προσπαθώντας λοιπόν για άλλη μια φορά ο Δαυίδ να παλέψει με το Γολιάθ το kyma project ανθεί, ξεκινά από το μηδέν και βρίσκεται σε μια άνιση μάχη να πολεμά ενάντια σε στερεότυπα και προκαταλήψεις αιώνων που μόνο με παιδεία, τέχνη και ανοιχτή καρδιά μπορούμε να νικήσουμε και να αφήσουμε πίσω μας, κοιτώντας πως να φτιάξουμε ένα κόσμο πιο φιλόξενο για όλους μας.

Για εμένα λοιπόν η συγκεκριμένη δράση είναι μια δράση που πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις και αν μη τι άλλο άξιζε να αναφερθώ και να παροτρύνω τους αναγνώστες μου να την στηρίξουν και γιατί όχι να εμπνευστούν και να βρουν και οι ίδιοι έναν τρόπο για έναν καλύτερο κόσμο.

 

Νικολέττα

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s