Να τα έχεις πρώτα καλά με τον εαυτό σου. @haveatea.gr

 

logotelikoaspro.png

 

haveatealoveyourselffirst.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Εάν θες να είσαι άνθρωπος, με όλη την έννοια της λέξης, οφείλεις να είσαι αρχικά συνάνθρωπος. Γιατί ο άνθρωπος δεν αποτελεί μια  οντότητα  ορισμένη και με ορισμένο χαρακτήρα εάν δεν έχει δημιουργήσει σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω του. Εάν δεν έχεις βιώματα με τους συνανθρώπους σου, δεν έχεις και τη δυνατότητα να διαπλάσεις ήθος και γενικότερα μια ταυτότητα.

Καθώς λοιπόν συν-υπάρχεις, υπάρχεις. Βέβαια, η κατάσταση αυτή έχει ορισμένες προϋποθέσεις. Ας πούμε αρχικά, πως  είναι αναγκαίο να δημιουργήσεις σχέσεις βασισμένες στην ειλικρίνεια, την αγάπη και την εμπιστοσύνη. Αυτά τα χαρακτηριστικά της σχέσης είναι εκείνα που θα της προσδώσουν διάρκεια στο χρόνο, καθώς θα υπάρχει μια αμοιβαία ανάγκη συνύπαρξης με αυτά τα άτομα.

Ας μην παραλείψουμε όμως τον εγωισμό. Αυτή η λέξη, όσο μικρή και αν είναι, άλλη τόση μεγάλη υπόσταση έχει. Τί είναι όμως αυτός ο εγωισμός; Θα μπορούσε ποτέ να είναι δικαιολογημένος; Προσωπικά, πιστεύω πως ως εγωισμός ορίζεται η κατάσταση στην οποία κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, μα ταυτόχρονα δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της ζωής του, χωρίς αυτό όμως να έχει την οποιαδήποτε επίπτωση στον συναισθηματικό του κόσμο. Όταν λοιπόν κάποιος φαίνεται να μην ενδιαφέρεται κάποια στιγμή για τους άλλους, αλλά αυτό είναι κάτι που ταυτόχρονα τον θλίβει, τότε όχι, δεν είναι εγωιστής.

Θέλω όμως, πριν σταματήσω την σκέψη μου και σήμερα, να πω κάτι ακόμα. Όλα τα παραπάνω περί ανθρωπίνων σχέσεων δε μπορούν να ευσταθούν εάν πρώτα ο ίδιος ο άνθρωπος δεν είναι καλά. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε καλά με τον εαυτό  μας και ευτυχισμένοι, προτού δημιουργήσουμε σχέσεις.

 

Έλενα

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για την Έλενα!

elenachristodoulea.png

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s