Όταν είσαι εσωστρεφής… @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateahelpless.png

 

Από μικρή ένιωθα δυσφορία σε κλειστούς χώρους, κι όμως να’ μαι κλεισμένη στο πιθάρι μου. Φοβάμαι να σπρώξω το καπάκι μήπως ανοίξει και όλοι μου οι δαίμονες ξεχυθούν στον κόσμο, σαν το κουτί της Πανδώρας. Κι όταν κοιτάζω ψηλά, φαντάζομαι ότι δεν βρίσκομαι μέσα σε ένα έγκλειστο σκεύος, μετά την αναπόληση κατεβάζω τα μάτια μου και προς έκπληξη μου βρίσκομαι σε ένα απύθμενο πηγάδι.

Τα τείχη ψηλά και στιβαρά, τα παρατηρώ αποχαυνωμένη μπροστά στην μεγαλοπρέπεια τους. Μια σταγόνα ιδρώτα τρέχει στην πλάτη μου. Οι δαίμονες μου; Που βρίσκονται; Που πήγαν; Ο ήλιος χτυπάει τα μάτια μου και δεν μπορώ να τους ψάξω στον ορίζοντα. Που είναι το σκοτάδι μου; Η ασπίδα μου, η ασφάλεια που μου πρόσφερε χάθηκε και από πάνω μου χάσκει ο ουρανός.

Τώρα που ξανά βλέπω την άκρη του πηγαδιού δεν είναι τόσο ψηλά. Βυθίζω τα νύχια μου μέσα στα πετρώματα και σπρώχνω με τα πόδια μου, ανεβαίνω. «Μην κοιτάς κάτω, μη κοιτάς κάτω», μου υπενθυμίζει το υποσυνείδητο μου από μια άκρη. «Μην κοιτάς πίσω, κοίτα μόνο μπροστά.» κι αυτό κάνω. Η έξοδος μοιάζει τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά. Έχω βαρεθεί αυτά τα παιχνίδια του μυαλού μου. Αναρριχώ επικίνδυνα όσο περνούν οι μέρες, έχω κουραστεί, δεν αντέχω άλλο.

Αφήνω τα χέρια μου ελεύθερα και πέφτω. Η πτώση μου δεν ήταν γεγονός απρόσμενο κι όμως χτυπάω δυνατά στο πάτωμα, ακόμα δεν έχω μάθει να πετώ. Ξαναγύρισα στο πιθάρι μου αυτή τη φορά έχει περισσότερο χώρο. Τα πνευμόνια που σκούζουν για οξυγόνο και το πνεύμα μου για αέρα. Ίσως είμαι κι εγώ ένας δαίμονας σε αυτό το πιθάρι σκέφτομαι. Ίσως πάλι να είμαι η ελπίδα που μένει τελευταία…

 

Μαρία Α.

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Μαρία!

mariaafentouli.png

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s