Για εκείνους που περνούν μονάχοι τη Γιορτή της Μητέρας. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateacrying.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Για όλους εκείνους που η Γιορτή της Μητέρας έχασε το νόημα της με το πέρασμα των χρόνων. Για εκείνους που δεν έχουν Μητέρα να τιμήσουν, για εκείνες τις μητέρες που έφυγαν νωρίς. Για όλα τα δάκρυα που κυλούν τέτοια ημέρα. Για το αμήχανο σκρολλάρισμα και τον καταιγισμό των φωτογραφιών με μαμάδες και παιδιά να χαμογελούν. Για όλη τη μοναξιά που κατακλύζει τη ψυχή εκείνων.

Για εκείνα τα παιδιά που έμειναν μόνα από νωρίς. Για εκείνα που έχασαν την αγκαλιά της Μαμάς, άλλοτε απρόσμενα κι άλλοτε αναμενόμενα. Για τις μαμάδες που κοιτούν και φυλούν τα σπλάχνα τους από ψηλά. Μονάχα εκείνες ξέρουν πόση πολλή προστασία φυλάνε για κάθε επόμενη ημέρα που θα δουν από μακριά τα παιδιά τους. Μόνο εκείνες ξέρουν πως καμαρώνουν για ό, τι δημιούργησαν, πόσο δυνατά παιδιά γέννησαν και μεγάλωσαν.

Κάτι τέτοιες μέρες σκέφτομαι όλα εκείνα τα παιδιά. Που γελούν αμήχανα στο άκουσμα της «γιορτής» αυτής ή που κλαίνε στα κρυφά γιατί δε ζουν για άλλη μια φορά ό, τι οι άλλοι ζουν. Όλα εκείνα τα παιδιά, που ακόμη μένουνε παιδιά μέσα τους κι αναζητούν εκείνη την πολυπόθητη αγκαλιά που άδικα τους πήραν από κοντά τους. Όλες εκείνες οι ψυχές που δυναμώνουν τη θύμηση των μαμάδων που χάθηκαν από δίπλα τους.

Ξέρω -σχεδόν καταλαβαίνω το μεγαλείο της δύναμης που κρύβουν μέσα τους. Ξέρω πως όταν κοιτούν ψηλά στον ουρανό σχηματίζουν απρόσμενα τη μορφή όλων εκείνων που έχουν χάσει. Νιώθουν έντονα την παρουσία τους δίπλα τους, κάθε βράδυ που κοιμούνται και κάθε πρωινό που ξυπνούν. Είναι εκεί η αγκαλιά που λησμόνησαν, όσο κι αν σωματικά αδυνατούν να τη νιώσουν. Είναι εκεί η αγάπη που λαχτάρησαν, η σκέψη, η φροντίδα. Μπορεί η φυσική τους υπόσταση να έχει πια χαθεί, μα η δύναμη τους θα είναι πάντοτε εκεί.

 

Νάσια

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

nasiakarabatsaki

 

#μαμά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s