Ό, τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. @haveatea.gr

logotelikoaspro

haveateacurlygirl.png

Όσοι πάσχισαν να με σκοτώσουν τα κατάφεραν. Κι αυτοί που τα κατάφεραν ήταν παρόντες σε κάθε στιγμή που αργοπέθαινα. Ήταν εκεί να δουν τον πόνο στα μάτια μου. Ήταν εκεί να πατούν το χέρι που τους απλωνόταν για βοήθεια. Ήταν εκεί μέχρι τελικής ανάσας. Και είναι εδώ ξανά για να δουν τον ερχομό μου.

Ο ερχομός που θα τους κάνει να αλλάξουν. Ο ερχομός που θα τους κάνει να πονέσουν. Ένας ερχομός που δεν έχει άμεσο σκοπό του την εκδίκηση. Δεν πασχίζει να πονέσει ή να βλάψει όσους τον αναμένουν. Έχει σκοπό να δώσει μαθήματα μέσα απ’τα παθήματα. Έχει σκοπό να βάλει τους ανθρώπους στην θέση τους. Από τα ύψη έως τον πάτο.

Ένας ερχομός που δεν έχει σκοπό να μοιάσει στους θύτες του. Δεν θέλει να γίνει ίδιος με αυτούς που τον προκάλεσαν. Θέλει απλά να τους δείξει πως ο πόνος προέρχεται από την ευτυχία του άλλου. Πως αυτός που πονούσε όταν γελούσες, σε κάνει να πονάς δίχως να γελάει. Πως ακόμη και στον τρόπο που θα πονέσεις τον άλλον υπάρχει λίγη δόση συνείδησης.

Οι άνθρωποι εκ φύσεως επιθυμούμε να δούμε τον πόνο στα μάτια των συνανθρώπων μας. Τρεφόμαστε από αυτό. Ξεδιψούμε απ’τα δάκρυα τους και τρεφόμαστε απ’τους ληγμούς τους. Κι όταν τίθεται θέμα εκδίκησης εκεί η πείνα μας μεγαλώνει. Πασχίζουμε να πληγώσουμε όσους μας πλήγωσαν. Νιώθουμε πλήρεις αδειάζοντας τον άλλον. Νιώθουμε πως ο πόνος που μας προκάλεσαν θα φύγει δια μαγείας μέσω του δικού τους πόνου.

Αμφιβάλλω αν έχει να κάνει με την κακία, την απονιά ή την απόγνωση. Αμφιβάλλω αν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με αυτούς που προκαλούν τον πόνο. Υπάρχουν όμως τρόποι και τρόποι για να προκαλέσεις τον πόνο. Κάποιοι το προτιμούν με τον εξευτελισμό και του θύματος αλλά και του εαυτού τους. Προτιμούν να ισοπεδώσουν κάθε ηθική αξία προκειμένου να σε κάνουν να λυγίσεις και να πέσεις. Τουλάχιστον εσύ θα βρίσκεσαι πιο κάτω από το ήθος τους.

Εσύ να προξενείς πόνο σε όσους σε πόνεσαν με την ευτυχία τους. Μην προσπαθείς να ξεκλέψεις λίγη απ’την δική τους. Προσπάθησε να δημιουργήσεις την δική σου και να την μεγαλώνεις όλο και περισσότερο. Δείξ’τους πως διαφέρεις από εκείνους. Αυτό κι αν πονά.

Νάσια

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

nasiakarabatsaki

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s