Για εκείνους που πέρασαν δύσκολα… @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateapainful.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Για εκείνους που πέρασαν δύσκολα. Για αυτούς που έπεσαν, μα δε λύγισαν. Για εκείνους που ο πόνος, αποτέλεσε κίνητρο και μάθημα ζωής κι όχι αιτία υποχώρησης ή παραίτησης. Για τους δυνατούς που έγιναν σκληρότεροι, για τους αδύναμους που έγιναν τολμηροί.

Για εσένα που ανακάλυψες το νόημα της ζωής, κοντεύοντας σχεδόν να το χάσεις. Εσύ που έφτασες έως το τέρμα σου, τα όρια σου, το τέλος της ελπιδοφόρας πορείας σου. Για εσένα που τα είδες όλα. Απ’ όλες τις πλευρές, απ’ όλες τις οπτικές. Εσύ που αντίκρισες κατάματα την κακία των ανθρώπων, την αχαριστία, το ψέμα και την διπροσωπία. Εσύ που παρ’ όλα αυτά δεν έχασες το πείσμα σου για ζωή, την ελπίδα σου για νέα χαμόγελα, την αγάπη για τον εαυτό σου.

Εσύ που πέρασες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Που γονάτισες μπροστά στον πόνο, που έχασες αγαθά και αισθήματα που δεδομένα θεωρούσες προ στιγμήν. Μα δεν το έβαλες κάτω, δεν τα παράτησες στη μέση, δεν είπες όχι στην τόλμη που κατέκλυζε το κουρασμένο σου κορμί. Εσύ που φάνηκες δυνατός, αντάξιος των κόπων σου, καθόλου φοβισμένος και δειλός, μονάχα θαρραλέος και γενναίος.

Για εσένα που οι δυσκολίες σε ‘κάναν να αγαπήσεις τη ζωή κι όχι να τη μισήσεις. Λεπτό δεν κατάφεραν να σε νικήσουν, ούτε να σε σταματήσουν. Φρόντισες να είσαι εκεί για εσένα, βαθιά στηριγμένος στα πόδια σου, βαθιά ριζωμένος στο έδαφος, ακούνητος, αδιαπέραστος. Εσύ που αγάπησες λιγάκι παραπάνω τον εαυτό σου, βλέποντας τον ξαπλωμένο στο πάτωμα. Εσύ που σου πρόσφερες το χέρι σου, αμήχανα και σε τράβηξες με μιας επάνω, λεπτό μην παραμείνεις πια πεσμένος.

Για εσένα που δε σταμάτησες δευτερόλεπτο να χαμογελάς. Στον καθρέφτη, στους ανθρώπους, στους ξένους, στους κοινούς. Που είδες τη ζωή με άλλο μάτι, που αγάπησες τις δυσκολίες και έμαθες από αυτές. Εσύ που εκτίμησες τα μικρά, τα ασήμαντα, τα σχεδόν δεδομένα της ζωής. Εσύ που χάραξες πορεία και παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, συνέχισες να περπατάς αγέρωχα στο δρόμο σου.

 

Νάσια

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

nasiakarabatsaki

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s