Να πετύχω για εμένα ή για τους άλλους; #εφηβεία @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateaaestheticgirl.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Εφηβεία. Η περίοδος που δεν σε καταλαβαίνει κανένας, αλλάζεις ψυχικά και σωματικά, έχεις πολλά νεύρα και δημιουργείς όμορφες αναμνήσεις. Όταν λοιπόν διαβάζεις τη λέξη «εφηβεία» σου έρχονται οι παραπάνω -πολλές μάλιστα- εικόνες.

Όταν μεγάλος πια, αποφασίζεις να γυρίσεις πίσω, μοιάζει μια ηλικία ανέμελη με χρόνια και στιγμές που περνούσες ξένοιαστα. Κανείς δε θα σου πει το αντίθετο, κανείς δε θα μπορέσει να σου αποδείξει πως είσαι λάθος. Μα στην πλάνη και την αναπόληση των στιγμών σου, ξεχνάς κάτι. Ξεχνάς πόσο απαιτητική υπήρξε για εσένα εκείνη η ηλικία.

Προσπαθείς να ξεχωρίσεις, για να αποδείξεις πως δεν είσαι ένα με τους άλλους, όμως αν πραγματικά είσαι διαφορετικός δεν μπορείς να ανήκεις σε ένα σύνολο. Κάνεις όνειρα και πιστεύεις πως θα αλλάξεις τον κόσμο, όμως ακόμα και οι γονείς σου άθελά τους, σου κόβουν τα φτερά. Γυρίζεις μετά από ένα σκληρό 7ωρο συσσωρευμένων πληροφοριών, στο σπίτι φορτωμένος εργασίες που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε. Για να μπορέσεις φυσικά να βγάλεις ένα αξιοπρεπή βαθμό, αφού ειδάλλως στο σπίτι θα περνούσες μαρτυρικά.

Η αμφιβολία, το άγχος και η ανασφάλεια κυριαρχούν στο μυαλό σου κι όποτε μοιάζεις ή δεν είσαι καλά, η απάντηση όλων είναι απλά «μια φάση είναι μόνο θα περάσει». Κι έτσι θελημένα ή μη καταλήγεις να έχεις μοναδική παρέα σου δυο αγαπημένα σου κομμάτια μουσικής. Θες να κάνεις περήφανους τους άλλους όμως έτσι δεν κάνεις εσύ τον εαυτό σου, καταλήγοντας πάντα στο γνωστό σου αδιέξοδο. Να επιδιώκεις εκείνη τη γλυκιά σχισμή των χαμόγελων στα χείλη όσων πασχίζουν «να σε δουν πετυχημένο». Ή να κοιτάξεις με θάρρος στον καθρέφτη και να ανακαλύψεις τι πραγματικά κάνει εσένα πλήρη;

 

Μαρία Α.

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Μαρία!

mariaafentouli

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s