Νιώθω ενοχές. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateadisappointed.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Έχεις νιώσει ποτέ κάποια συναισθήματα να τρώνε κομμάτια της ψυχής σου; Να νιώθεις ότι φωλιάζουν μέσα σου, δημιουργούν μια μαύρη τρύπα και αρχίζουν να ρουφούν οτιδήποτε όμορφο, οτιδήποτε συμβαίνει στις μέρες και τις νύχτες σου.

Να καταπίνουν αναμνήσεις,  ανθρώπους και μέρη; Να μην σου αφήνουν χώρο για οξυγόνο και κάθε κύτταρο σου να ασφυκτιά; Να νιώθεις ότι πλακώνουν κάθε σπιθαμή της καρδιάς σου και της είναι δύσκολο ακόμη και να χτυπάει; Έχεις νιώσει ένα περίεργο σκίρτημα θέλοντας να ξεράσεις ότι έχεις μέσα σου από συναισθήματα; Έχεις νιώσει την γλώσσα σου να καίει θέλοντας να πεις όλα όσα σε βαραίνουν ενώ τα χέρια σου ιδρώνουν και τα πόδια σου μουδιάζουν; Τα έχεις νιώσει;

Έχεις νιώσει πραγματικά αβοήθητος; Αβοήθητος από τον ίδιο σου τον εαυτό γιατί έχεις αηδιάσει με την δική σου ύπαρξη; Να θες να βουλιάξεις και να τυραννήσεις την ίδια σου τη σάρκα; Να ψάχνεις μια σανίδα σωτηρίας για όλα όσα σε σκοτώνουν. Αλλά να ξέρεις ότι δεν μπορείς να βρεις βοήθεια. Δεν μπορείς να βρεις βοήθεια από κανέναν.

Από κανέναν γιατί φοβάσαι, ντρέπεσαι, νιώθεις απαίσια να εκφράσεις στον οποιοδήποτε όλα όσα κρύβεις βαθιά στις χαρακιές του σώματος σου. Και όλα αυτά πηγάζουν γιατί δεν θέλεις να πεις σε κανέναν αυτά που σου δημιουργούν τις ενοχές. Αυτές οι διαβολεμένες οι ένοχες που δεν υπάρχουν αδίκως μέσα σου.

Είναι οι ενοχές για λόγια που είπες,  για πράξεις που έκανες,  για ανθρώπους που πίστεψες ή όχι,  για γεγονότα που απέκρυψες ή παρουσίασες λάθος. Είναι οι ενοχές,  που όλοι έχουμε μέσα μας και δεν ξέρουμε πως να τις αποφύγουμε,  γιατί είναι εκεί,  τρέφονται από μας και αναπαράγονται μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό.

 

Χριστίνα

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Χριστίνα!

christinapanou

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s