Μην επιλέγεις την παραίτηση. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateagivingup.png

 

 

 Νιώσε τα κείμενα μας, με φωνή! 

 

Έρχεται η στιγμή που θέλεις να τα παρατήσεις όλα. Να παραδώσεις τα όπλα σου. Να “πετάξεις” τους κόπους σου. Να δώσεις ένα τέλος στην διαδρομή σου χωρίς να έχεις φτάσει στον προορισμό σου.

Είναι κάποιες στιγμές που θέλεις να τα τινάξεις όλα στον αέρα, έχοντας ή μη υπόψιν σου την καταστροφή που θα προκαλέσει όλο αυτό σε εσένα και στους γύρω σου. Όταν η ανάγκη της ελευθερίας από αυτό που σε πνίγει, γίνεται ανάγκη για μια βαθιά ανάσα, κάτι τόσο απλό. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι πανελλήνιες, σχολείο- διάβασμα-φροντιστήριο-σπίτι-διάβασμα και κάπου χωρούσε το φαγητό, ο ύπνος και οι ανάγκες του καθενός. Αυτό ήταν πίεση, ήταν μια παράλληλη πραγματικότητα από αυτή που ζει ο υπόλοιπος κόσμος και που ζούσες και θα ζεις εσύ πριν και μετά από την δοκιμασία αυτή. Αλλά δεν τα παράτησες, ούτε κι έπρεπε.

Όταν τα παρατάς είναι σαν να προδίδεις τον εαυτό σου. Παύεις να σου έχεις εμπιστοσύνη και καταφεύγεις σε αδιέξοδο, γιατί; Γιατί να χαλάσεις αυτήν την σχέση; Μια σχέση που πρέπει να είναι υγιής για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στα επόμενα βήματα σου! Μπορείς να θυμώσεις, να νευριάσεις, να βάλεις τα κλάματα, να κάνεις ένα διάλλειμμα.

Καθένας από εμάς έχει παλέψει για κάτι, έχει φτάσει σε αυτό το όριο και η τελική απόφαση εξαρτάται από εκείνον. Όμως, όταν αυτή η απόφαση επηρεάζει και άλλους πρέπει να γίνεται πιο συγκροτημένη, τότε δεν είσαι μονάδα, είσαι ομάδα.

Και όταν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε εσένα, όταν άνθρωποι έχουν πίστη σε εσένα ενώ εσύ δεν έχεις, γιατί να τους απογοητεύσεις εκείνους αλλά και εσένα όταν μπορείς να τα καταφέρεις; Η αποτυχία με την προσπάθεια είναι πιο γλυκιά από την αποτυχία λόγω παραίτησης. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και το να παρατάς τα όνειρα σου είναι από τα μεγαλύτερα. Για αυτό λοιπόν, προτού φτάσεις ένα βήμα πριν πεις «τα παρατάω όλα» σκέψου διπλά και τριπλά όλα αυτά που θα χάσεις και πόσο θα επηρεαστείς από το πόσο απλά τα παράτησες.

 

Λυδία Π.

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Λυδία!

lydiapapavasileiou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s