Κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateawordskill.png

 

Ερωτευμένη με τις λέξεις από τότε άρχισα να τις ανακαλύπτω και μάλλον αν κρίνω από την εξέλιξη αυτού του έρωτα μάλλον ήταν έρωτας εφόρου ζωής. Τρελαίνομαι να ανακαλύπτω συνεχώς καινούριες λέξεις, να προσπαθώ να τις εντάξω στο καθημερινό μου λεξιλόγιο και να πορεύομαι με αυτές.

Ο έρωτας μου με τις λέξεις είναι άνευ όρων. Τυφλή εμπιστοσύνη χωρίς όρια. Εμπιστεύομαι το νόημα των λέξεων, όχι τους ανθρώπους, απλώς σε αυτούς ποντάρω ότι για μία φορά θα μιλήσουν με μπέσα και δεν θα ξεπουλήσουν τη σημασία τους όπως κάνουν συνήθως. Τα παιχνίδια των λέξεων είναι περίεργα. Φέρε την τελευταία λέξη της πρότασης μπροστά και θα δεις πως έχει αλλάξει ολόκληρο το νόημα.

Μπορώ να σου φέρω πολλά παραδείγματα για την μαγεία των λέξεων και να νιώσεις το ίδιο όπως όταν είδες για πρώτη φορά έναν μάγο να βγάζει μέσα από το καπέλο του έναν λαγό ή όπως τότε που άκουσες κάποιον να σου λέει ψέματα. Αλλά για μισό λεπτό… Μαγεία και ψέμα δεν πάνε μαζί;

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει και μάλλον ο πόνος αυτός είναι χειρότερος από οποιονδήποτε. Αφήνει σημάδια ανεξίτηλα τα οποία πονάνε για πάντα και όχι κάθε τόσο που αλλάζει ο καιρός. Ακόμα και αν το άτομο που τα ξεστόμισε κάποια στιγμή χαθεί στο πρώτο αντάμωμα τα λόγια του θα παίξουν σε fast forward.

Πολλές λέξεις έχουν γίνει καραμέλα. Οι άνθρωποι τις λένε χωρίς να ξέρουν τις επιπτώσεις που θα έχουν στον απέναντι τους. Μένουν στο επιφανειακό κομμάτι ότι ακούγονται ωραίες. Μα η ζωή δεν είναι θεατρική παράσταση άσχετα αν οι άνθρωποι γίνονται θεατρίνοι. Τα λόγια σου δεν είναι γραμμένα σε κάποιο σενάριο. Γι’αυτό μάθε να αναλαμβάνεις την ευθύνη των λέξεων σου όποιο τίμημα και αν έχουν.

«Κι άλλαζαν την καθιερωμένη σημασία των λέξεων ώστε να ταιριάζει με τις πράξεις τους.» Θουκυδίδης

 

Βίκυ

 

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Βίκυ!

vickyrova

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s