Βιαστήκαμε να μεγαλώσουμε. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

haveateayounggirl.png

 

Μια μέρα βίαια συνειδητοποίησα πως η εφηβεία μου πρέπει να τελειώσει. Και αυτό γιατί έπρεπε να αναλάβω ευθύνες. Σαν συνέπεια έπρεπε να ωριμάσω. Τρία πρέπει μέσα σε τρεις προτάσεις. Καταπιέζω τον εαυτό μου καιρό τώρα με όλα αυτά τα πρέπει. Μου βάζω όρια και δεν με αφήνω να ξεφύγω. Εγώ η ίδια με αναγκάζω να αλλάξω. Με πιέζω τόσο πολύ που δεν το καταλαβαίνω.

Ζητάω από την αθώα μου σχεδόν παιδική ματιά να αντιμετωπίσω έναν κόσμο άγαρμπο, που καιρό τώρα έχει ξεχάσει να ζει πραγματικά. Μερικοί από εμάς, βιαστήκαμε να βγούμε στον κόσμο των μεγάλων. Δεν θα καταλάβει ποτέ κανείς πόσο δύσκολο είναι αυτό. Από νωρίς κατανοήσαμε πόσο ανούσιες ήταν οι έννοιες του σχολείου. Χρειάστηκε να στηρίξουμε τους δίπλα μας πριν ακόμα πατήσουμε γερά στα πόδια μας. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μπορεί να ήταν λίγες μα φαινόντουσαν βουνό, γιατί μας  ζητήθηκε να κάνουμε τα «πράγματα» των μεγάλων την ίδια στιγμή που γεννιόμασταν δεύτερη φορά, στην εφηβεία.

Μα δεν πιστεύω πως εν τέλει, αυτή η πρόωρη ωρίμανση μας έκανε κακό. Καταλάβαμε από νωρίς πως ο κόσμος εκεί έξω είναι ψεύτικος και υστερεί από αληθινή αγάπη. θα νοιαστούν πολλοί για εσένα θα σου υποσχεθούν την βοήθεια τους, αλλά θα περιμένουν αντάλλαγμα. Γιατί δυστυχώς δεν είναι όλες οι σχέσεις αμοιβαίες. Μάθαμε επίσης, πως θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές που θα είσαι μόνος και χρειάζεται να είσαι μόνος, γιατί μόνος σου πάλεψες για να έρθεις σε αυτόν τον κόσμο και μόνος σου θα φύγεις. Είναι αναγκαίο να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να συμφιλιωθείς μαζί του και να σε βοηθήσεις.

Μην περιμένεις την συμπόνοια ή την βοήθεια των άλλων, ίσως να μην έρθει και ποτέ, βασίσου σε εσένα. Μέσα από όλα αυτά, καταλάβαμε πόσο γρήγορα αλλάζει η ζωή, αλλά και πόσο μικρή είναι. Τα προβλήματα εμφανίζονται συνέχεια, αλλά είμαστε εδώ για να παλεύουμε μαζί τους καθημερινά, να μένουμε μέχρι το τέλος  μονάχα για την αίσθηση της νίκης. Αλλά, γίναμε και εγωιστές. Γιατί τελικά, όσο και αν θες να βοηθήσεις τους άλλους, δεν μπορείς να το κάνεις εάν δεν πατάς γερά κάτω στο έδαφος. Και έτσι φροντίζουμε την δική μας ψυχολογία λίγο παραπάνω, ελάχιστα μας ενδιαφέρει πως μας βλέπουν οι άλλοι.

Αν ήσουν ή είσαι ένα από αυτά τα παιδιά, θέλω να σου υπενθυμίσω πως δεν είσαι το μοναδικό. Ούτε μονάχα εσύ έχεις προβλήματα. Όλοι μας έχουμε. Μην πιέζεις τον εαυτό σου και μην τον αναγκάζεις να βολεύεται κάτω από την φράση «όλα είναι καλά», γιατί κάποιες στιγμές δεν είναι. Και είναι φυσιολογικό να μην είναι. Στιγμή μην μετανιώσεις που τα πράγματα ήρθαν έτσι στην ζωή σου, όλα  για κάποιο λόγο γίνονται, και αργά ή γρήγορα θα το καταλάβεις. Μην ξεχνάς πως η ζωή είναι όμορφη, και αν δεν την αντιμετωπίζεις έτσι, τότε ψάξε ξανά να βρεις που κρύβεται η ομορφιά της.

 

Νάσια Ν.

 

 

 

 

Μάθε περισσότερα για τη Νάσια!

white-background

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s